juli 08, 2007

Propaganda

- i børnenes skolemateriale?

Jeg har tidligere opfordret forældre til at holde øje med børnenes skolematerialer, og jeg har omtalt undervisningsavisen ISLAM

Desuden findes der en skolebog af Ove Andersen med titlen ”Muslim i Danmark”, beregnet til aldersgruppen 10-13 år. En muhammedansk dreng bekendter sig med en ældre mand på en bænk og fortæller ham om sin familie, deres liv og tro. Den er lige lovlig sødladen, og skoleleverne må blive vældig overraskede, når de ude på gaden møder en anden virkelighed, hvor man afkræver dem mobiltelefonen eller penge eller de får på tæven, så det batter. Bogen er trykt hos det socialistiske forlag Modtryk 1997. Årstallet kan måske være en del af forklaringen på sødladenheden. På dette tidspunkt havde man mere tiltro og flere smil parat til indvandrerne, eftersom de endnu ikke havde vist så mange af deres dårlige sider.
Tilrettelægningen er af Henning Mørck Jensen. Omslagstegningwen er af Klaus Holsting og bogens foto af den socialistiske fotogruppe kaldet ”2. Maj” med Pia Hauser og Sonja Iskov (som i 70´erne samarbejdede med VS-Bulletin) samt gruppen ”Billedhuset” med Beppe Arvidsson og Johan Wingborg.

Forlaget lagde tidligere vægt på emner som Arbejderbevægelsens historie, Klassekampen, Kritik af den politiske økonomi, Kvindebevægelsen, Videnskaben i det borgerlige samfund. De udgav f.ex. en bogserie for Kommunistisk Forbund, ”Socialistisk Politik”, ”Den jyske Historiker”, tidskriftet ”Retfærd” for marxistisk retsvidenskab, bogserien ”Kvindearbejde og Kvindekamp” og meget andet.

Det er mærkeligt at se, at forlaget nu er forkæmpere for religion og ovenikøbet en religion, som er i strid modsætning til deres tidligere kvindekamp-bøger! Men det gælder naturligvis heller ikke religion, men udelukkende magt og politik.

Kære forældre, er det den opdragelse og oplæring, du ønsker dine børn?