juli 04, 2007

Dikteret børneopdragelse

Jydske Vestkysten skriver - i følge Hodjas blog - 3/7 om ligestillingsminister Eva Kjer Hansens ligestillingsprojekt for opdragelse af børnehavebørn: Man skal undersøge, hvordan børnehaverne arbejder med ligestilling i dag. Pædagogerne skal lære, hvordan de kan "ændre adfærd". Og der skal laves en børnebog, der skal "udfordre og ændre stereotype forestillinger om kønsroller via læsning, leg og samtale."

Åh Gud! Skal vi nu igen høre om alt det mentalhygiejniske vrøvl om kønsroller og ligestilling. Vi har været det hele igennem tidligere, da Ritt Bjerregaard og hendes udvalgte pigegruppe med Jytte Hilden, Eva Bendix, Kika Mølgaard, Lis Sørensen og Bente Ørum skrev bøger om kønsroller. De havde ligesom andre på den tid travlt med at skulle ændre samfundet i marxistisk retning, og det gøre man lettest ved at gribe fat i børnene og styre dem den vej, man ønsker.

Men nu er det ikke alene de af Mentalhygiejnen uddannede pædagoger, psykologer og socialrådgivere, som påvirker vore børn, men FN`s kvindekonventions artikel 5a dikterer, at
”De deltagende stater skal tage alle passende forholdsregler for at ændre mænds og kvinders sociale og kulturelle adfærdsmønster mhp at opnå afskaffelse af fordomme, sædvaner og al anden adfærd, som hviler på den opfattelse, at det ene køn er mere eller mindre værd end det andet, eller på fastlåste kønsroller.”

I Danmark, hvor kvinder er vant til den gennem århundreder tilkæmpede frihed, har vi næppe tænkt på at ovenstående diktat kan vinkles.
Lad dog børnene være og lad dem vælge det legetøj, som de selv har lyst til uden indblanding. Hvad ville der ikke være blevet af mange fremragende mennesker, som gik deres egne veje, hvis de skulle have indordnet sig ligestillingsminister Eva Kjer Hansens ligestillingsprojekt med pædagoger, der læser højt af børnebøger om ligestilling! Lad dem vælge selv!