juli 09, 2007

Muhammed blev ikke stenet

Som omtalt i det norske avis ”Verdens Gang” er en mand blevet stenet ihjel i Iran

Den 20. juni meddelte Ritzau, at myndighederne i Iran havde standset en planlagt stening af et kærestepar for ikke ægteskabelig sex.
(Straffemetode blev egentlig suspenderet i 2002 under pres fra udlandet som betingelse for handelsaftaler, skrev Ritzau, men det gælder åbenbart ikke i virkeligheden...)

Vestens indsigelser kunne ikke stoppe steningen af Jafar Kiani. Samme straf venter hans kæreste.

Kæresteparret har siddet fængslet i over 11 år for et udenomsægteskabeligt forhold, og deres to børn har opholdt sig i fængslet med deres mor. Parret blev fængslet, fordi dommeren i sagen ikke fandt deres ægteskab legitimt.

Afviser brud på menneskerettigheder
Da myndighederne for nogle uger siden besluttede, at straffen skulle ske fyldest protesterede menneskerettighedsorganisationer, FN, USA og adskillige vestlige lande. Det førte til, at datoen blev udsat, men steningen blev ikke aflyst.

»Vi har reageret på FN's kritik med klare argumenter og afklaringer, og vi er villige til at sørge for et lignende svar til ethvert land, som vil kende omstændighederne. Vi er stolte af vores juridiske system«, svarede Irans juridiske konsulent i internationale spørgsmål.
Iran anser ikke stening for et brud på Irans forpligtelser over for de internationale konventioner. ”Konventionerne strider ikke imod vor lov. De vestlige lande laver liberale fortolkninger af konventionerne, og det bruger de til at irettesætte andre lande«, mener han.

Stening blev ifølge den iranske ”Stop Stoning Forever-kampagne” gennemført med kun få deltagere, hovedsageligt embedsmænd.

Nu venter kæresten Mokarrameh Ebrahimis på stening, og organisationen kæmper for at redde hendes liv. Stop Stoning Forever opforder hele verden til at reagere, inden det er for sent ved at protestere over for iranske ambassader og myndigheder.
-------------------------------------------------------------------

NB Den danske Imam, tidligere narkosælger og dømt for narkosmugling, Abdul Wahid Petersen, tager ikke afstand fra stening og har kundgjort, at denne straf som en del af sharialoven vil blive indført i Danmark, når muhammedanerne overtager styret.
Andre imamer og/eller fremtrædende muhammedanere i Danmark svarer gerne tvetydigt på spørgsmål om deres accept af stening o.l. I islam bruges meget ofte begrebet ”taquia” – den for dem - legitime løgn over for os vantro!
Da ovennævnte kærestepar angiveligt har siddet i fængsel i elleve år, har Allah haft god tid til at tænke over sagen, men har ikke vist sig barmhjertig.

Hvad er det dog for en ond og hård religion?