juli 22, 2007

Kemisk arsenal hos imamen
I går afsløredes en Al-Quaida-terrorcelle i Perugia i Italien

Mere end 60 flakoner fundet ved husransagelse i Perugia. Det nødvendige materiale hos imamen. De beslaglagte kemiske stoffer er ”meget giftige”: når de kombineres indbyrdes kan man konstruere bomber.

Nordvestafrikanere arresteret
Et titals mistænkelige kemikalier – ifølge efterforskerne et sekstital – er blevet fundet ved husransagelse hos den marrokanske imam ved moskéen i Ponte Felcino i Perugias landdistrikt.
Under antiterror-operationen ”Hammam” lørdag 21.7.07 blev tre nordafrikanere arresteret anklaget for ”oplæring i terrorvirksomhed”. I moskéen og i de ransagede huse har man beslaglagt flere hundreder kg materialer.

Materialer
De kemiske stoffer, der opbevaredes i flakoner, blev beslaglagt i kælderen hos imamen og blev af efterforskerne erklæret ”meget giftige”:
Ved at blande dem indbyrdes og med ”andre lettilgængelige sager kunne man fremstille
mekanismer”. Det siger Carlo De Stefan, centraldirektør for politiet til forebyggelse af kriminalitet (Ucigos) og tilføjer, at ”fremfor alt fortsætter man undersøgelsen både af de flydende og de faste kemiske stoffer, som er blevet beslaglagt under aktionen. De små flasker var uden etiketter. Perugias statsadvokatur har udvalgt experter til denne opgave.

Træningscenter
Imamen, som undertiden arbejdede som murer tidligere, havde ingen arbejde nu. Flaskerne i hans kælder var stablet i tre tønder, skjult under savsmuld. Beslaglæggelsen af stofferne (bl.a. syrer, nitriter, nitrater og ferrocyankalium) bekræfter forskningsholdets opfattelse fra i går, lørdag: der var et terroristtræningscenter i moskéen i Ponte Felcino, hvor militante jihadister blev oplært og trænet. Og hvor der sandsynligvis blev planlagt eklatante demonstrative aktioner. Og måske også rigtige attentater.

Forhør
Imam Korchi El Mostapha vil måske allerede blive forhørt i morgen, mandag, ligesom også de to arresterede medhjælpere (der er endnu ikke foretaget nogen arrestation i udlandet af den fjerde mand, som er identificeret). Den åndelige leder af det islamiske trossamfund i Ponte Felcino, som samler troende fra et stort område mellem Perugia og Solfagnano, må forklare, hvad politiets efterforskning definerer som en ”operativ” position indenfor terrorcellen, som står Al Qaida nær.

Kilde: Corriere della sera 22.7.07