juli 23, 2007

Bløddyr!


Hodjas og Snaphanens blog omtaler begge to den 22.7.07 det forargerlige i, at Italien bidrager aktivt til at videreexpedere indvandrere til Norden, så de selv slipper for bekymringerne!
Det fremgik ved en konference i Rom om ”Islam og Integration”, som indenrigsminister Giuliano Amato stod for (ca. 11.juli 07).

Her er nogle klip fra indenrigsministerens tale:
Ingen Gud giver manden lov til at slå kvinden (Har ministeren ikke læst koranen?). Men der er en siculisk-pakistansk tradition, som mener det modsatte. Han mindede om, at der på Sicilien indtil 70´erne var traditioner og sædvaner, som ikke lå fjernt fra dem, der nu importeres til Italien af muslimkse indvandrere. (Ikke så sært: araberne kom til Sicilien på 800-tallet og blev der et par hundrede år, også under det normanniske styre).

Amato fortsatte: ”Vi må undgå at anklage Gud - de kristnes og muselmanernes Gud, som i virkeligheden er den samme - for de ting, som vi skal anklage menneskerne for.”
Når vi taler om indvandrere, særlig muhammedanerne, må vi undgå at opfatte dem som een masse, men som enkeltpersoner. Der findes ikke noget begreb ”Vi og dem”, præciserede han. Det må Vesten få ud af hovedet: enhver af os er forskellig og dette er især vigtigt når man taler om islam. De medborgere, som af hensyn til kristne værdier vil afvise fremmede værdier er et mindretal, men - jeg er ked af at sige det - alligevel for mange!

Amatos udtalelse om Sicilien vakte reaktioner, ikke mindst blandt de sicilianske politikere. Den første, der tog til genmæle, var den tidligere forsvarsminister Stefania Prestigiacomo: ”Minister Amato må undskylde over for sicilianerne, eller jeg klager over ham!” Andre forargede sicilianske politikere bakkede hende op.

Amato undskyldte sig så med, at han, som var af siciliansk familie, som barn havde set og elsket mange positive ting, men også set det patriarkalske og mandsdominerede miljø, som
er beskrevet i litterære og filmiske mesterværker.Men – som jeg har sagt tidligere i dag, så existerer dette Sicilien ikke længere!