juni 05, 2010

Så er det grundlovsdag med sol og vejende flag!Men vi flager også for noget andet – måske uden at vide det. Man har jo i mange år ikke haft historie i skolen, så man er gået glip af mange spændende hændelser. Det var efter sigende grevinde Danner som fik Frederik den Syvende til at skrive grundloven under på netop denne dato, den 5. juni.

Prins Frederik (7) var en meget aparte prins. Det havde han åbenbart fra sin mor. De var begge mytomaner og ikke altid lige lette at håndtere. Som vordende konge måtte Frederik igennem to mislykkede ægteskaber med prinsesser af blodet, før han rigtigt kunne dyrke sin forbindelse med balletpigen Louise Rasmussen. Befolkningen brød sig ikke om den slags ukongelige forbindelser, og det blev ikke bedre af, at bogtrykker og kammerherre Carl Berling samtidigt indgik som husven i en trekantsrelation. Louise måtte udstå megen forhånelse, men hun var netop den kvinde, som modsat de fine prinsesser kunne klare Frederik som prins og som konge.

Louises og Carl Berlings forbindelse fik følger, men det lykkedes dem nogenlunde at hemmeligholde det for offentligheden, idet drengen, Frederik Carl Christian Louis Berling, blev sat i pleje og først lærte sin mor at kende i voksen alder. Han blev født i Flakkebjerg ved Slagelse 1841 – den femte juni.