juni 18, 2010

EU imod Israel

En international upartisk undersøgelse af angrebet mod ”den humanitære fartøjskonvoj” samt et omgående slut på blokaden af Gaza. Det kræver EU-parlamentet i en resolution, som vedtoges i går, torsdag 18/6.
Hadefulde angreb på staten Israel og tapre forsøg på at forsvare den. Sådan kan man beskrive indlæggene under EU-parlamentets debat om den israelske entring af ”Gazaskibene”, inden en resolution med krav mod Israel blev vedtaget. I resolutionen siges. At den israelske blokade af Gaza har forårsaget en ”humanitær katastrofe” og bidraget til en politisk radikalisering i området. Resolutionen vedtoges med 470 stemmer for, 56 imod og 56 fraværende.

Georgiis Toussas fra det græske kommunistparti anklagede i debatten Israel for ”folkemord”. Kritik mod Israels agerende kom også fra den italienske socialdemokrat Pier Antonio Panzeri: ”Inget kan retfærdiggøre det, som har hændt. Det er et brutalt og klumpet agerende af Israel.”
Men der var også forsøg på mere afbalancerede holdninger. Den kristdemokratiske EU-parlamentariker fra Cypern, Ioannes Kasoulides, var glad for Israels igangsatte undersøgelse, samtidigt som han sagde, at der skulle mere til for at skabe tillid i det internationale samfund.
Hvis nogen skal kræve, at undersøgelsen skal være upartisk, tydelig, troværdig og under kontrol af internationalwe myndigheder, bør det være Israel, sagde Kasoulides

Den svenske EU-parlamentariker for Kristdemokraterne, Alf Svensson, fik ingen taletid, men kommenterede debatten bagefter til avisen ”Världen i dag”:
Det er naivt og virkelighedsfjernt at indbilde sig, at Hamas opgiver sine ambitioner om at udradere Israel, hvis blokaden hæves. Vi kan jo ikke ræsonere som om vi har at gøre med en demokratisk bevægelse. Det handler om en terrororganisation, som endog har vist sit ansigt mod palæstinenserne på Vestbanken.

Kilde: Världen idag 19.6.2010