juni 08, 2010

Finanspolitisk kontrol

DF i EU: Finanspolitisk kontrol er sandheden om euroen Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt, peger på, at EU´s rolle som finanspolitisk politibetjent hele tiden har været meningen med euro-samarbejdet. Det sker, efter at EU-landenes ministre har givet EU bemyndigelse til at vurdere dele af medlemslandenes finanslove for at undersøge, hvorvidt budgetterne balancerer.

”I den historisk lange opgangsperiode indtil 2008 var det muligt at dække over, at en fælles valuta naturligvis forudsætter en væsentlig finanspolitisk kontrol. Euroen var aldrig blevet indført i en nedgangsperiode, for så havde europæerne kendt konsekvenserne. Jo større krisen er, des bedre bliver EU´s mulighed for at tilrane sig mere magt over medlemslandene og dermed parkere de nationale parlamenters indflydelse på sidelinjen”, siger Morten Messerschmidt.

”Euroen blev i sin tid introduceret som et tiltag, der ville gøre europæernes liv lettere, og danskerne forsøgte man at bilde ind, at det hele bare handlede om, at det ville blive lettere at handle syd for grænsen, fordi man ikke længere behøvede at veksle. Nu ser vi, at realiteterne er helt anderledes. Grækenland er sat under streng administration, og andre lande står for tur”, siger Morten Messerschmidt.

”I øvrigt undrer det mig en hel del, at netop Socialdemokratiet er så fanatiske tilhængere af euroen, når de ikke en gang selv vil medvirke til at sørge for, at Danmark lever op til konvergenskravene gennem en genopretning af dansk økonomi. Glæder Socialdemokratiet sig i virkeligheden i det skjulte over, at Danmark ikke er med i euroen?” spørger Morten Messerschmidt.


PRESSEMEDDELELSE fra DF tirsdag den 8. juni 2010/kaho