juni 12, 2010

En kedelig sort

I tillegg til den humanitære bistanden gir Norge godt over 100 millioner kroner til utviklings-prosjekter i Zimbabwe gjennom FN-systemet og sivile organi-sasjoner.
– Norge støtter fortsatt samlingsregjeringen i Zimbabwe, men vi er skuffet over mangel på gjennomføring av samarbeidsavtalen. De vedvarende menneskerettighetsbruddene er også bekymringsverdige. Nå er det viktig å arbeide for frie og rettferdige valg, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre, (©NTB)"

Julenissen fra Norge var nylig i Rhodesia og støttet Mugabe med totalt 30 millioner - i tillegg til tidligere svimlende summer.

I går og i forgårs kunne man på svensk TV se en reportage om, hvordan en hvid ældre farmer nægtede at tro på Mugabes uretfærdige og brutalt voldelige overgreb på folk, der ærligt og redeligt havde købt og betalt jordbrugsejendomme i Zimbabwe. Mens mange hvide er blevet truet eller lemlæstet fordrevet fra deres gårde, var han standhaftig i troen på retfærdighed til sidst. Der herskede god samdrægtighed på farmen og sorte som hvide satte livet på spil i selvforsvar mod angriberes hadefulde barbari. Det lykkedes den hvide ejer at få sagen for (en interafrikansk ?) ret som den eneste og første sag om ejendomsretten til en farm (2009?) og - fantastisk! Dommerne dømte imod Mugabes halsløse politik.

- - - - - - - - -

Mugabe er godt dum. Han burde i stedet have arrangeret, at de dygtige farmere kunne have oplært den sorte befolkning, så de kunne lære at brødføde sig selv. Det er ikke gjort med at tilrive sig arealer, når man ikke aner, hvordan de skal drives for at give udbytte.

”Et er et søkort at forstå, et andet skib at føre".

Den norske udenrigsminister Støre er ”skuffet”, siger han. Han er altså endnu dummere end Mugabe. Mugabe behøver givetvis ikke penge. Han har som andre diktatorer raget til sig, og de fattige får givetvis ikke andet end en lang næse.

- - -

I øvrigt vil jeg gerne vide, hvad Tvind-skolen skulle i Zimbabwe???? Jeg mistænkte dengang, at de skulle overtage Mugabes expropriaterede farme, men sådan var det åbenbart ikke.