juli 01, 2010

Politisk diskriminering i Sverige her før valget

Mandag aften 28/6 så jeg på den politiske debat ”Storforum: Inne men utanför” på den svenske ”Kunskapskanalen” og så til min overraskelse at SD´s Jimmi Åkesson var med i programmet. Så var Sverige endelig på vej mod demokrati!!! Og programleder Lennart Persson opførte sig – som det hører sig til. Han hverken rakte tunge eller afbrød…

Endelig! Vi ville få demokrati…!
Min opringning til en god ven med det glade budskab, blev brat vendt. Det var som at få en spand koldt vand i hovedet: Programdirektøren for Sveriges Television, Jan Axelsson, havde netop kundgjort, at Sverigedemokraterne (SD) ikke vil blive indbudt til den afsluttende debat før valget 19. september eller i udspørgningerne af partilederne.

Axelssons begrundelser er værd at lægge mærke til:
”-Sverigedemokraterna har inte legat på någon konstant hög nivå i opinionsundersökningarna under våren, i stället har de pendlat upp och ner. De har inte heller haft någon central roll i den rikspolitiska debatten”.
Hvordan i al verden skulle SD kunne nå 5-6 % , når man konstant har rakket dem ned og spærret dem ude i alle mulige sammenhæng. Har Svt måske ikke selv haft indflydelse på meningsmålingerne? Og ”syvpartiet” i Rigsdagen vil for alt i verden beholde magten, koste hvad det vil, og bruger derfor alle midler, også de uanstændige og udemokratiske.

Axelsson siger
”Vår utgångspunkt är alltid att inte ta med några fler partier än riksdagspartierna.” Jamen, hvad ligner det, at Sveriges television bestemmer, hvem de vil tillade at argumentere på skærmen. Det eneste reelle er jo at lade alle opstillingsberettigede partier komme til, så vælgerne kan vælge.

”-Det är fritt fram att tycka vad man vill om det här”, siger Axelsson. Godt, jeg synes, det er uhæderligt og uanstændigt og helt udemokratisk. Axelsson optræder umoralsk og diskriminerende imod Sveriges vælgere, som man åbenbart anser for alt for dumme til selv at kunne vurdere partierne.

Jeg er ikke medlem i noget parti, men jeg vil have samme frihed som alle andre vælgere i landet til at kunne stemme på det parti, jeg vil, efter at hørt alles agumenter på TV-programmerne.

Axelsson udgør en uanstændig begrænsning af mine muligheder for at bedømme politikken i Sverige.
Det er diskriminering!
Jeg anmelder derfor denne diskrimination til Diskrimineringsombudsmannen.Öppet brev till Diskrimineringsombudsman fru Katri Linna
Kopia till statsminister hr. Fredrik Reinfeldt

do@do.se


Enligt uppgift har direktör för SVT Jan Axelsson beslutat att partiet Sverigedemokraterna, som redan finns företrätt i ett antal kommuner och som i opinionsmätningar balanserar på 4 % spärren till riksdagen, inte skall få delta i den traditionella slutdebatten inför valet den 19 september.

Jag har aldrig varit medlem av något parti, men jag finner, att med ett sådant beslut begränsas mina möjligheter till insikt i det politiska spektrat och därmed min demokratiska rättighet att kunna välja efter mogen reflektion.

Eftersom jag och många väljare med mig - tydligen inte har lika rättigheter och möjligheter som andra väljare, känner jag mig diskriminerad och vänder mig därför till diskrimineringsombudsmannen.

Jag hoppas att DO kan rätta till denna brist på san demokrati och ser fram till Ert svar

Med vänlig hälsning

Gertrud Galster,