juli 17, 2010

Geert Wilders fortjener Sakharov-prisen

Morten Messerschmidt, er blandt initiativtagerne til en opfordring, som indstiller den hollandske politiker, Geert Wilders, til den fornemme Sakharov-pris. Prisen er opkaldt efter den sovjetiske systemkritiker Andrei Sakharov og uddeles én gang årligt af EU-Parlamentet til en politiker, som har ydet en særlig indsats for ytringsfriheden. ”Geert Wilders er vore dages Sakharov. Han er ganske vist ikke gemt af vejen på en psykiatrisk afdeling i et fjernt hjørne af Rusland, sådan som Andrei Sakharov var det i Sovjetunionen, men han er udsat for en hysterisk forfølgelse af sine modstandere og må leve omgivet af sikkerhedsfolk døgnet rundt, fordi eksempelvis islamister ønsker at dræbe ham”, siger Morten Messerschmidt.

Han peger på, at netop ytringsfriheden er afgørende for vestens overlevelse.”Mange mennesker tager demokratiet for givet, men det er en risikabel affære, fordi vore vestlige demokratier i takt med den tiltagende indvandring er blevet udfordret på deres egen banehalvdel med krav om særlig hensyntagen til muslimske skikke samt fremkomsten af parallelsamfund. Geert Wilders er en af de få politikere, som har haft modet til at sige fra over for denne udvikling, og som i øvrigt nægter at lade sig kue – han har for eksempel netop stiftet en international ”friheds-alliance”, siger Morten Messerschmidt.


Morten Messerschmidt nærer ikke de store forventninger til, at et flertal i EU-Parlamentet vil følge trop.”Desværre er EU-Parlamentet gennemsyret af politisk korrekt ideologi, men det ændrer ikke ved, at sagen er værd at kæmpe for. Der stod heller ikke et flertal bag Andrei Sakharov i Sovjetunionen, men alligevel endte han med at lægge navn til en frihedspris. En profet er sjældent agtet i sit fædreland – eller af sin egen tid”, siger Morten Messerschmidt.Kilde: pressemeddelelse fra DF 17.7.2010.