juli 22, 2010

De var nær endt på valen.

I Sydafrika kastede en hval sig hen over en yacht. De to sejlskibsfolk overlevede. Nu vil myndighederne vide, om båden har holdt sig på legitim afstand fra hvalen på 300 m


Heldigvis er vi i live sagde de to sejlskibsfolk Ralph Mothes, 59 år og Paloma Werner 50 år. Sidste weekend var de på deres yacht ved Table Bay, da der pludselig dukkede en stor hval på 14 meter op. Den kastede sig over motorbåden og ødelagde den og havde nær også slået de to ombordværende ihjel.

De var taget af sted på en fredelig søndagstur. Vi så hvalen svømme rundt om vor båd en halv times tid før den pludselig nærmede sig og faldt over os
Det var en ung australsk hval. Den fløj så at sige på båden og ødelagde masten for så at lande i havet og forsvinde. Gudskelov er båden af stål. Hvis den havde været af glasfiber ville den være sunket og vi med den. Bådkonstruktionen klarede sig faktisk. En turist som sejlede forbi fik snuppet et foto af den utrolige hændelse.



Nu vil de lokale myndigheder undersøge, om hvalen er blevet provokeret af de to sejlskibsfolk. På denne årstid er der faktisk mange hvaler i det åbne hav ud for Table Bay for at parre sig.
Og bådene skal holde sig på en afstand af 300 m.
Kilde: Corriere della sera