juli 10, 2010

Besparelser på sydslesvigske skoler

Dansk Folkepartis medlem af EU-Parlamentet, Morten Messerschmidt, bringer sagen om den tyske delstats Slesvig-Holstens besparelser på danske skoler i Sydslesvig for EU-Kommissionen. Det sker, efter at delstatsregeringen vil skære i tilskuddene til de danske skoler med 15 procent i forhold til tyske skoler.

EU-Kommissionen skal tage stilling til, om der er tale om et brud på EU-retten, når Slesvig-Holsten forskelsbehandler mindretal på baggrund af nationale og sproglige forskelle. Morten Messerschmidt er ikke i tvivl:

"Der er tale om rendyrket diskrimination, og det er udtryk for tysk arrogance, når statsminister Lars Løkke Rasmussens overtalelsesforsøg uden videre er blevet afvist. Den nuværende skoleordning skal sikre, at eleverne i danske skoler får samme beløb som eleverne i de offentlige tyske skoler, og den støtter sig på den betragtning, at de danske mindretalsskoler er ligestillede med offentlige tyske skoler. Sådan har det været i mange år uanset partifarven på delstatsregeringen i Kiel," siger Morten Messerschmidt.

"Der er tale om en helt principiel sag om mindretalsbeskyttelse og - rettigheder, og delstatsregeringens besparelser vil fuldstændig forrykke den tillidsbaserede mindretalspolitik, som har eksisteret gennem flere årtier. Samtidig er der tale om diskriminering på baggrund af nationalitet. Den dansk-tyske grænse har i en menneskealder været et forbillede for mindretal i hele Europa. Denne unikke harmoni vil få alvorlige skrammer, hvis Slesvig-Holsten gennemfører de bebudede besparelser", siger Morten Messerschmidt.

Kilde: pressemeddelelse fra DF 10. juli 2010.