juli 19, 2010

Næsehorn risikerer at blive helt udryddede.

I 1970 var der 65.000 næsehorn i Afrika. Nu er der kun 18.000 tilbage. Alene i år har krybskytter i Sydafrika nedlagt 136 stykker. Alt sammen på grund af hornenes værdi på det illegale marked, ikke mindst i Kina og Vietnam, hvor det bruges mod alle mulige sygdomme: feber, epilepsi, malaria, forgiftning, bylder etc. Efter sigende skal det også hjælpe på mænds impotens.

I Mellemøsten bruges hornene til dyrbare håndfæster på dolke. I Yemen udgør det et statussymbol for mænd.

Ifølge en italiensk Afrikaexpert kan et kg horn af næsehorn koste op til 20.000 dollars, og de største horn kan veje op til 10 kg.

Krügerparken, det største dyrereservat i Afrika, som årligt besøges af 200.000 turister, har de sidste år lidt vældigt under organiseret krybskytteri. Krybskytterne benytter en flyveplads i nærheden til deres lyn-aktioner, der kan tage mindre end syv minutter. De overflyver parken sent på eftermiddagen for at orientere sig, hvor dyrene græsser, og vender så tilbage om natten og bedøver dyret med et skud fra luften. De behøver ikke engang at slukke helicopteren ved landing. Hornet skæres hurtigt af med en motorsav, og dyret dør enten af overdosis bedøvelse eller af forblødning.
Parkens personale bor for fjernt væk til at kunne observere,
hvad der foregår.


Nu onsdag 14/7 blev den sidste næsehorn i parken dræbt. Fotoet viser det dræbte dyr – berøvet dets prydelse.

Kilde: den italiensk avis Corriere della sera 18.7.2010