september 03, 2007

Svenske forhold

Der har tidligere været pinlige afsløringer af, at der er noget galt fat i politivæsenet i Sverige. Og det drejede sig ikke om småting. Der har været omtalt bestikkelser, grove våbenforbrydelser, hvor skydevåben, der tidligere er blevet beslaglagt af politiet, dukker op igen i forbindelse med mord. For at dække over sig selv, har politifolk tilsyneladende løjet i retssager og forårsaget justitsmord. Ikke mindst avisen ”Världen idag” har gjort en stor indsats for at trevle sager op, og justitiekansler* Göran Lambertz har på baggrund heraf iværksat undersøgelser og afhøringer.

*) justitiekansler svarer omtrent til rigsadvokat på dansk.

Og nu har der igen været et overfald på en pengetransport i fredags af udenlandsk valuta til Arla Lufthavn. Og nu transportfirmaet fået nok: ”Vi kan ikke acceptere at vore medarbejdere og andre mennesker udsættes for alvorlige våbentrusler og tydelig livsfare i forbindelse med røveri, hvor bilen bliver sprængt og sat i brand. Myndighederne må tage disse forbrydelser mod samfundet langt mere alvorligt end hvad der tidligere er gjort”.

Røverne var bevæbnet med automatvåben og sprængte sig ind i transportbilen. De to vægtere, som fulgte med pengetransporten led ingen fysisk overlast.