september 04, 2007

Moskéerne vokser op som paddehatteItaliensk politi lukker en moské


For en uges tid siden kunne man i pressen læse, at myndighederne i Rom havde stoppet byggeriet af en moské i Rom. Mon ikke en del nordboere glædede sig og følte, at det var rart, at nogen kunne sige fra og forhindre denne voldsreligion i at brede sig.

Men forholdene i Italien er sandelig ikke opmuntrende, og selvom Oriana Fallacis bøger med advarende facts om islam blev revet væk på nul tid, så er det uhyggeligt at høre de mange naive udtalelser, som aviserne disker op med. Men de er måske udvalgte af redaktionerne som politisk-korrekt linje for ikke skræmme nogen.
Italien er dog et mærkeligt land, hvor der opstår en ny moské hver fjerde dag, og hvor myndighederne slider i det for at udfærdige tilladelser, skønt man ved, at der findes terroristvirksomhed i moskeerne og ser, at terroristerne tit bliver sat på fri fod. Det kræver intelligent indsats at komme terroristerne i forkøbet...

Antallet af moskéer er fordoblet på mindre end 7 år. I 2000 var der 351 moskéer i Italien, i første halvdel af 2007 har man registreret 735 moskéer. Hvis man anslår, at antallet af muhammedanere, der regelmæssigt besøger moskéen, ligger mellem 5 og 8 % af Italiens ca. 1 million muhammedanere, så er der en moské for hver hundrede troende. Og alligevel ser det ud til, at de aldrig får nok. Der er en sand offensiv i gang for at hamstre nye og stadig større moskéer i Genova, Firenze, Bologna, Torino, Rom, Neapel og i det smukke toscanske landskab Colle Val d`Elsa.

Mange af disse moskéer opstår takket været velvilje fra de lokale venstrefløjsadministrationer, som gerne hjælper med byggegrund eller bygning, ja tilmed med finansieringen.

Rom har Europas største moské. Den ligger i den nordlige del af Rom ved foden af Pariolibjergene. Den strækker sig over 30.000 kvadratmeter og kan rumme flere tusinder troende. Den blev indviet 1995 og er bekostet af kong Feysal af Saudiarabien, overhovedet for den saudiske kongefamilie og Vogter af de hellige moskéer, Mecca og Medina.

Den moské, som blev lukket på grund af manglende byggetilladelse ligger på en af Roms 7 historiske høje, Equillinohøjen, i et ghettoagtigt kvartér med mange forskellige indvandrere.
Bygningen er bygget eller ombygget af Bengalesere og skulle være åbnet den 7. september, men er nu blevet lukket af politiet indtil videre. Den ligger på et lille torv, klinet op ad Skt. Vituskirken.