september 13, 2007

Italiens udenrigsministerium protesterer


Det belgiske politi så igennem fingre med den demonstration, som ”Stop Islamiseringen af Europa” havde arrangeret på Luxenburgpladsen i Bryssel på årsdagen for terroristangrebet på WTC i New York. Borgmesteren havde ganske vist forbudt det, men det forekom lidt uklart, om det var efter reglerne (?), eftersom de europæiske landes grundlove giver borgerne ytringsfrihed.

Derimod gik det voldsomt til bare et stykke vej derfra, på Schumanpladsen, hvor der viste sig at være en anden demonstration. Om den ikke var lovligt anmeldt eller den var blevet forbudt, får stå hen. På TV kunne man se, at belgisk politi ikke hørte til de sarte. De virkede umiddelbart som om de kom fra en politistat. Det blev et barskt sammenstød mellem folk fra det flamske parti og ordensmagten.


Philip de Winter, lederen af det flamske højreparti, Vlaams Belang (tidligere den Flamske Blok), og hans partifælle, EU-parlamentarikeren Frank van Hecke ville protestere mod islams overtagelse af deres land og undertrykkelsen af den flamske befolkning. Belgiens og EU´s magtfulde politikere har åbnet for indvandrere fra de islamiske lande og lader dem beholde deres oprindelige ”kultur”, hvor barbarisk den end måtte være. Flanderns folk spurgte man ikke.

Da nu disse flamske politikere trodsede forbud mod manifestation, faldt politiet
over dem, greb den ene bagfra i skridtet og med et håndgreb om testiklerne

blev han smidt omkuld på jorden, arresteret, lagt i håndjern og kørt bort.
Yderligere 152 demonstranter blev anholdt.

Blandt dem den italienske EU-parlamentariker fra partiet Lega Nord, Mario Borghezio.
”Jeg er alene i en fængselscelle” fortalte Borghezio til avisen Corriere della sera. Han var blevet anbragt i kælderen under justitspaladset. ”Jeg havde kun nogle flyveblade i hånden med ordene ”No Eurabia! som jeg ikke nåede at klistre op.”
Ifølge Borghezio ”er politiet blevet barskere. De tævede mig.”


Efter at være sat på fri fod, blev Borghezio modtaget af den italienske ambassadør i Belgien, Sandro Maria Siggia, og konsulen Dino Sorrentino, som EU-parlamentarikeren takkede for deres deltagelse.

Protest fra det italienske udenrigsministerium
Om aftenen beklagede det italienske udenrigsministerium det voldelige angreb på Borghezios parlamentariske immunitet, en omstændighed som vor repræsentant ved EU vil fremlægge for
ledelsen af EU-parlamentet så den kan tage de nødvendige initiativer til sikring af parlamentsmedlemmernes status.”
På indikation fra vicepræsidenten fra udenrigsministeriet, Massimo D´Alema, har udenrigsministeriet instrueret den italienske ambassadør i Belgien om hurtigst muligt at præsentere en protestnote til de belgiske myndigheder med hensyn til hændelsen.
12. september 2007.