september 12, 2007

Cirkus Schuman

Det er faktisk ganske imponerende, at den svenske medieverden hverken har hørt eller set, hvad der foregik i Bryssel den 11. september, årsdagen for angrebet på WTC i New York i 2001, hvor man som aldrig før konfronteredes med islams politik og religion.

Nogen havde fået den idé, at man skulle minde ofrene ved en manifestation ved EU-højborgen, og slagordet skulle være: STOP ISLAMISERINGEN AF EU. Men borgmesteren i Bryssel syntes, det var en rigtig dårlig idé, fordi han netop er kommet til magten med støtte af muhammedanerne. Han forbød demonstrationen og krænkede derved den ytringsfrihed, som er demokratiets adelsmærke. Dette styrkede intensionerne og viljen til at ”tale Roma midt imod”, for dermed åbenlyst at få konstateret, om ytringsfriheden endnu existerede eller var blevet løbet over ende.

Som sagt så gjort. Var vejen end lang og prisen høj, så måtte man for de europæiske demokratiers skyld vise, at det var alvor, at man ikke uden videre lod sig afvise.

Politiet var i god tid på plads for at afvente begivenhederne. De stod både inde på perronerne og uden for stationen på lokalstationen ”Schuman” lige over for EU-bygningerne, og der var både panseragtige og mere almindelige politibiler. Politiet fik vel også noteret, at der kom en enlig, ældre kvinde... Men det kan jo være et trik....!

Demonstranterne havde sat hinanden stævne på Luxemburg-Pladsen (også den placeret lige op af EU-bygningerne), og her var der den samme stimlen af politi.
I virkeligheden var demostranterne bare en relativ lille gruppe, for alle ved jo, at det er næsten umuligt at tromme de borgerlige fløje sammen til manifestationer ”Sådan noget gør man ikke...!” er parolen i den del af befolkningen. Og så på en hverdag, hvor man skal passe sit arbejde!Grupperne var ikke store, men der var folk fra Tyskland, England, Polen, Tjekkoslovakiet, Ungarn, Island, Frankrig... Og pressens fremmødet var i top! De fotograferede, filmede, tog interview med Gud og hvermand. Hvad mente Peter og Poul? Hvorfor mødte de op i Bryssel...? etc. etc. De behøvede ikke ”marchere” fra et sted til et andet for at gøre opmærksom på sig selv. Snakken gik livligt, flagene blafrede og mikrofonerne sugede til sig. Der var TV og/eller avisjournalister så godt som fra alle EU-landene. Men i Sverige har der tilsyneladende ikke stået eet ord!

Det blev et dundrende nederlag for borgmesteren, som i
sin naivitet havde troet, at han bare kunne stryge ”ytrings
friheden” med et pennestrøg. En borgmesterskandale, så
det battede, og det netop på hans 63-årige fødselsdag den
11. september! Hvor synd! Men det vil givetvis blive
husket i hans politiske liv.

(En helt anden demonstration fandt sted samtidigt på Schumans Plads, men den endte med barsk indgriben fra politiets side. Hvad den eksakt gik ud på, ved jeg ikke).
>
Skulpturen synes inspireret af USA´s frihedsgudinde, men
frihedflammen er afløst af - - EUroen.
Er det englen Merkel?
Pengene eller livet. Afhugne hoveder ligger i støvet.