september 06, 2007

Sveriges Tragedie 45 Truer skoleelever med at dumpe

Politisk-ukorrekte kan dumpe!
Tre elever i niende klasse på Ytterbyskolan i Kungælv gjorde hitlerhilsen og skreg ”Sieg Heil” på gangen foran en halv snes kammerater i februar 2006.
Skoleledelsen kundgjorde da, at hvis elever havde nazisympatier og/eller racistiske holdninger, kunne de risikere at dumpe i faget samfundskundskab. Skolevæsenets chefjurist misbilligede dette tiltag. Men rektor Ann Charlotte Brandberg mente, at man må kunne fremvise demokratisk opførsel for at kunne få godkendt i samfundskundskab. Hun henviste til undervisnings-planen, som siger, at hvis man ikke kan arbejde demokratisk, så lever man ikke op til undervisningsplanen, og så skal det ses på karakterbogen. Man må ikke råbe bøsse eller lesbisk, hore, udlænding, sortskalle eller skrup af herfra, men hun undgik at komme nærmere ind på politiske holdninger.
Truslen om at lade elever dumpe vakte opsigt og debatteredes i de ellers så forsigtige massemedier, ligesom mange hjemmesider fandt det ganske udemo-kratisk at give karakter efter elevernes politiske holdninger. Var det overhovedet lovligt? Men ”sagen” var også blevet anmeldt til politiet, og i juni blev de tre, hvoraf en på 15 år, dømt til dagsbøder og samfundstjeneste for hetz mod folkegruppe. (Kilde: TT via Aftonbladet text-tv Publiceret
12.6.06.

Hvad må man bede Vorherre om i Sverige?
Frikirkeledere angreb Mona Sahlin for hetz mod kristne i almindelighed og frikir-
kerne især, når hun skrev, at nazister og kristne stod bag volden mod homo-
sexuelle...
Den kristelige avis, »Dagen«, gik i flæsket på statsministeren: var Göran Persson enig i Sahlins udtalelse? Han snoede sig. Han havde ikke talt med Sahlin, men - hvis de kristne virkelig havde holdt forbøn for,at der skulle komme regn og torden under pridefestivalen i Stockholm, sådan som Sahlin havde skrevet, så skal det påtales, sagde Persson, - men det gælder naturligvis ikke alle kristne... Sahlin må veje sine ord.