januar 07, 2010

To kardinaler

Sådan ser det ud: den ene har forstået det, men ikke den anden. Vatikanets ansvarlige for interreligiøs dialog, kardinal Jean-Louis Tauran (foto) beder om forståelse over for islam. Den udbredte ”islam-angst” bekymrer ham: kritikerne havde sikkert ikke kikket i koranen. Tauran anbefaler, at man læser koranen og søger bedre information om islam.



Kære hr. Tauran, mon det hjælper til at fordrive angsten?


Kilde: den tyske blog Politically Incorrect 7. januar 2010


(Efter muhamedanernes ophidselse over Benedikt den 16.s tale i Regenburg 2006, hvor paven citerede den byzantinske kejser Manuel II Palailogos (ca. 1391), blev det pålagt Tauran at genoprette et venligt forhold mellem Vatikanet og islam. I den anledning deltog kardinalen i en konference ved Al Azhar-universitetet i Kairo i februar 2008, ligesom han samme år ledede et af paven beordret topmöde mellem de to verdensreligioner over temaet: ”elsk Gud, elsk din näste”.
Det er politik, ikke religion. Der er tale om to vidt forskellige guder.)



Helt anderledes jordnær er kardinalen i Prag, Miloslav Vlk (foto), som har advaret mod øget islamisering af Europa: Det lykkedes ikke islam at erobre Europa militært i sin tid. Nu kæmper islam med åndelige våben, og de er så vel udrustet, at det truer med Europas fald.
”Måske har vi endnu en chance i ti år til at hindre denne udvikling.” siger Vlk.

Kilde: den tyske Politically Incorrect 6.1.10.