januar 30, 2010

Den pæne statsminister.

Forfatter Carsten Jensen har fået Olof Palmeprisen og udtrykker sin stolthed over at være med i det fine selskab på linje med Kofi Annan, demokrati-forkæmpe-ren i Myanmar Aung San Suu Kyi og tidligere våben-inspektør i Irak Hans Blix.


Uh, hvor er de fine. Attraktivt for andre, der vil sole sig i lyset.
Palme, ja. Denne nydelige svenske statsminister. Med mellemrum dukker der sager op fra Oluf Palmes regeringstid.

I 2007 kom det frem i svensk presse, hvor sjofelt Palmes privatliv var. Tæt ved Riksdagen i Stockholm lå der en bordel, hvor han og fem andre toppolitikere hurtigt kunne stikke hen..Da en del af personalet var polske piger, som gennem den polske ambassade havde forbindelse til den polske spionorganisation Z 2, var rigspolitichefen og SÄPO - svarende til PET i Danmark - nervøs for, hvad dette kunne føre til under den kolde krig. Man forsøgte derfor at få det stoppet. I maj 1976 slog politiet til mod bordellen i Birger Jarlsgaden. Beslaglagte papirer viste at firmachefer, kulturpersonligheder, professorer og advokater havde dyrket sex med ca. 40 prostituerede. Men sagen mørkelagdes, politiet hindredes i sit arbejde og statsanklageren var ikke interesseret i at trevle sagen op. Bordelkunderne skulle ikke nævnes i papirerne! Pigerne blev hængt ud med fødselsår og hjemsted, men de fine herrer kaldtes ”kunde 1”, ”kunde 2”, ”kunde 3 ” og så fremdeles.

Politiets indsats var rettet mod bordelværtinden Doris Hopp, og hun blev dømt. Da man havde hendes og pigernes udsagn, behøvede man ikke indkalde kunderne som vidner. Således undgik man at nævne politikernes navne under retssagen!Undersøgelsesrapporten blev af rigspolitichefen afleveret til Olof Palme, som hemmeligstemplede den. Da han kort efter ved valget september 1976 måtte overlade statsministerposten til centerlederen Thorbjørn Fälldin, lod han rapporten gå videre til denne. På grund af de skandaløse forhold lovede Fälldin i riksdagen at ville afsløre navnene på de politikere, som havde været bordelkunder. Men Dagens Nyheter kom ham i forkøbet og afslørede, at rigspolitichefen i den hemmelige rapport havde udpeget justitsminister Lennart Geijer som en sikkerhedsrisiko for hans forbindelse med prostituerede. Hastværk er lastværk: avisen gjorde en mindre fejl: den skrev, at rapporten var fra 1969. Det var nok til at Palme i rigsdagen frækt kunne lyve sig ud af hele historien! Avisen måtte betale skadeserstatning til justitsminister Lennart Geijer. Den lovede afsløring af navnene klarede Fælldin ganske snedigt: eftersom han eget navn var med på listen, kunne man jo forstå, at listen ikke var troværdig og dermed var den bøtte uden. Ingen andre navne blev nævnt. (9.5.78).

En yderst pinlig omstændighed ved sagen var, at to piger, som socialforsorgen NB havde hånd om (!), og som havde Palme som kunde i bordellen, kun var 14 år gamle!!! De har som voksne forsøgt at få æresoprejsning ved at få sagen taget op, men forgæves, ikke mindst fordi ingen ville tro dem: det kunne jo ikke være sandt, at Palme var pædofil? ”Bordelskandalen” er omtalt i bogen ”Magten, mændene, mørkelægningen” af Deanne Rauscher 2004, men bogen blev - som ventet - stort set tiet ihjel af pressen.Den kristelige avis ”Världen idag” tog sagen op igen
(31.3.06) for at støtte pigerne, men det mislykkedes så vidt jeg ved.De hellige koryfæer skal forblive hellige!

Nu er Carsten Jensen blevet lukket ind i Palmeprisens kreds. Til Lykke!


Kilde: gammel artikel på Spydpigen 30.4.07