januar 30, 2010

Fra det mellemøstlige Malmø

Mere kritik af borgmesteren i Malmö for hans antisemitiske attitude. Her fra bloggen "Jihad i Malmö"

https://mail.google.com/mail/?hl=sv&shva=1#inbox/1267ac8ffac07f8b

Alla anständiga politiker fördömer nu kommunalråd IlmarReepalus antisemitiska utgjutelser i Skånska Dagbladet. Det blev inte mindre osmakligt av att han valde Förintelsens Minnesdag till att angripa Malmös judar...


Europaparlamentarikern Gunnar Hökmark (M) uttalar bestörtning över Ilmar Reepalus (S) inställning till ökad antisemitism i Malmö. Gunnar Hökmark (M) anser att hela intervjun med kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu är "konstig".

– Han skuldbelägger människor som blir förföljdai Malmö. Han klarar inte av att ta avstånd från det utan att sätta det i relation till Israel.

– Det är fullkomligt ansvarslöst och det finns egentligen ingen ursäkt för det.
Gunnar Hökmark siktar också in sig på att Ilmar Reepalu jämställer antisemitism med sionism.
– Han likställer antisemitism – som vi sett konsekvensen av – med judiska människors vilja till att ha en egen stat. En rättighet som dessutom är godkänd av FN."
– Risken är att han legitimerar den rasism han säger sig vilja bekämpa. Gunnar Hökmark kräver att Ilmar Reepalu nu försökar reparera skadan.
– Ilmar Reepalu bör be om ursäkt och säga att trakasserier av judar i Malmö inte är ok. Att det är en skam för Malmö att det sker. " (Skånska Dagbladet)

Till detta kan tilläggas att Reepalu vägrar erkänna att det är extremvänstern och stadens stora islamist-grupper som är kärnan i den antisemitiska kampanjen. Kan det bero på att kommunisterna är Reepalus allierade i kommunpolitiken och islamisterna väl inkapslade i det socialdemokratiska partiet i Malmö ? Skånskan intervjuade också en Hamaspolitiker som är uppåtgående stjärna i Reepalus parti, ja en del talar redan om en tänkbar efterträdare till den makt-fullkomlige varbölden (Dansk: betändte byld)...