januar 09, 2010

DF vil have sat en stopper for togbøller

Dansk Folkepartis Trafikordfører, Kim Christiansen, har med stor bekymring fulgt den uheldige udvikling i sikkerheden for DSB-ansatte og andet personale, som har med offentlig transport at gøre. Senest er det kommet frem, at der hvert år er 250 DSB-ansatte som bliver udsat for vold, trusler om vold eller bliver overfuset i en sådan grad, at det må politianmeldes.

Kim Christiansen beder nu transportminister Lars Barfod tage initiativ til at sikre de ansatte bedre.- Det er jo ikke acceptabelt, hvis både ansatte og medpassagerer skal føle sig utrygge, og ligefrem tilkalde politiet, fordi nogle bøller ikke ved hvordan man skal opføre sig, siger Kim Christiansen. Han er overbevist om, at det vil lægge en dæmper på de aggressive passagerer, hvis der er kontant afregning i form af bøder eller sigtelser for trusler mod personalet, hvis man overfuser eller angriber en ansat.


- Togpersonale, og andre i den offentlige trafik, skal naturligvis ikke bare lære at leve med den udvikling. Vi kan ikke have, at DSB rammes af personaleflugt, eller at ansatte bliver syge, fordi de er bange for at møde aggressive passagerer. Hvis passagerer ikke forstår, at det er en skærpende omstændighed, at overfalde eller overfuse personalet, så må loven strammes, siger Kim Christiansen.

Kilde: Pressemeddelelse fra DF 9.1.10