januar 30, 2010

Socialkontorernes personale lever farligt!

Dansk Folkepartis socialordfører, formanden for Folketingets Socialudvalg, Martin Henriksen, kalder nu socialminister Karen Ellemann i samråd for at tvinge regeringen til i samarbejde med kommunerne at højne sikkerheden for de offentligt ansatte. Det sker i lyset af, at socialrådgivere og andre kommunalt ansatte i stigende grad oplever at blive truet af deres klienter. I Holstebro kommune blev en socialrådgiver i den forgangne uge myrdet af en af sine klienter.

- Det er en urovækkende udvikling, at flere og flere kommunalt ansatte føler sig truet, når de passer deres arbejde. Det er en uacceptabel udvikling, som social- og indenrigsministeriet i samarbejde med kommunerne, må tage alvorligt og håndtere, siger Martin Henriksen.
Martin Henriksen vil bede socialministeren fremlægge en handlingsplan for øget sikkerhed for de kommunalt ansatte.

- Vi vil desuden bede socialministeren om at oplyse, hvem det er der typisk står bag disse trusler og hvem der udsættes for dem, så vi ved hvilke kommunalt ansatte, der særligt er i risikozonen, så vi kan målrette handlingsplanen mest muligt. Det kan være, at vi skal have etableret alarmknapper, panikrum og ruste de ansatte psykologisk bedre til at håndtere potentielt voldelige klienter.
Vi skal i hvert fald sørge for, at de kommunalt ansatte får et trygt arbejdsmiljø, fastslår Martin Henriksen.

Kilde: PRESSEMEDDELELSE fra DF den 30. januar 2010/kkb