januar 17, 2010

"Sort propaganda"

Nogle har måske undret sig over, at jeg i går kaldte Solvognens marxistiske teater for lærerigt og inspirerende, men det mener jeg! Læs artiklen fra i går. Den er vigtig for at kunne vurdere oplysninger og hændelser i vor kaotiske samtid!

Det ville være meget sundt, hvis de europæiske befolkninger satte sig grundigt ind i hvad psykologisk krigsførelse er for en størrelse og hvordan den anvendes. For vi står jo midt i sådan en. Der er alt, alt for mange håbløst naive godhjertede mennesker som med deres overdrevne godhed, er farlige både for andre mennesker og samfund. De kaldes også ”brugbar-naive”, fordi de lader sig bruge af personer til noget, som de måske ellers ikke ville godtage.

En væsentlig del af de europæiske befolkninger er dog klar over, at man ikke uden videre kan stole på det, massemedierne offentliggører. Læsere, lyttere og seere har en vis erfaring for, at massemedierne kan manipulere stoffet – i værste tilfælde i den grad, at det bliver direkte løgn.

Men næsten alle vil tro og påstå, at det, de har set med egne øjne er rigtigt.

Men her er det, at Solvognens happenings kan lære os noget vigtigt:
hvis almindelige rare mennesker under en happening ikke aner, at de selv står midt på en teaterscene - (og hvor skulle de vide det fra?) - sammen med personer der vil bilde dem ind, at de er nogle, som de ikke er, så vil disse almindelige rare mennesker i reglen være overbevist om, at det de så med deres egne øjne og hørte med deres egne øren er sandt helt igennem!

Sådan forfalskning kaldes i reglen ”sort propaganda”.