marts 21, 2011

Koran på kætterbål


http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/412703:Udland--Praest-braender-koran-i-Florida

- STEVE JOHNSON

Ritzau | 21. marts 2011

En præst fra Florida har brændt et eksemplar af koranen i en lille lokal kirke

Præsten Terry Jones, der sidste år skabte furore, da han ville tænde et bål bestående af koraner, har tilset en afbrænding af Koranen i en lille kirke i Gainesville i den amerikanske stat Florida.

Afbrændingen blev udført af præsten Wayne Sapp under Jones' opsyn. Søndagens hændelse blev præsenteret som en rettergang, hvor Koranen blev kendt "skyldig" og "henrettet".

Juryen drøftede sagen i otte minutter, alt i mens lå et eksemplar af muslimernes hellige bog i blød i petroleum i en time. Efterfølgende blev Koranen lagt på en metalbakke og Sapp satte ild til den med en lighter.

Jones er tidligere blevet kritiseret af blandt andet USA's præsident, Barack Obama, for sin religiøse provokation, og præsten havde svoret, at han ikke ville forsøge sig med en ny koranafbrænding
.
Løftet blev ikke overholdt, fordi Jones havde "forsøgt at give den muslimske verden en mulighed for at forsvare dens bog", men han modtog ikke noget svar, siger præsten.

Offentligheden havde mulighed for at overvære koranafbrændingen, men mindre end 30 mennesker deltog.

- Dette er en oplevelse, man kun får en gang i livet, siger Jones om koranafbrændingen.

Her kommer yderligere forklaring fra den tyske ”Politically Incorrect” 20.3.2011:

Anklagen mod Koranen lyder: Koranen anklages for opfordring til mord, voldtægt og terroraktivitet. Den mistænkes for direkte eller indirekte at have myrdet millioner af mennesker i hele verden.

Det tyske ugebad ”Spiegel” skriver under overskriften: USA – Radikale kristne brænder koranen i en kirke. Hvis det kan bevises, at de anklagende er forkert underrettede, vil de fremkomme med en offentlig undskyldning. Ellers skal Koranen erkendes skyldig og vil blive ”henrettet” på en af følgende måder, som en international rundspørgsel vil beslutte: 1) afbrændes, 2) druknes, 3) immakuleres eller 4) exekustionskommando. Rundspørgslen finder De på ”Stand Up America” (for øjeblikket fører afbrænding med 69 % af stemmerne).


Den internationale kristlige Videoplatform ”Truth TV” og dens folk har organiseret og finansieret, at Sjeik Imam Mohamed El Hassan, Ahmed Paul, Sjeik Abdulla Al Sabah samt Manal Faragalla kan overvære begivenheden. Abaza er en ex-muslim, som i 1987 konverterede til kristendommen.

Sjeik Imam Mohamed El Hassan (fot.) blev indbudt som forsvarer. Han er den svære opgave betroet, at bistå koranen som advokat og bevise dens ”uskyld”. El Hassan havde i april 2010 opstillet sig til præsidentvalg i Sudan. Han er leder af det islamiske Center og sjeik for den islamiske visdommelige vej.


Ahmed Paul, der som expert blev indbudt som vidne, hørte til den ægyptiske præsidents personlige garde. En post, som kan ligestilles med det hemmelige politi i andre lande. Paul er selv en ex-muslim, som ved at give besked om koranen på første hånd. 1997 gik han over til kristendommen og er siden da en engageret kristen.

Sjeik Abdulla Al Sabah fra den kongelige familie i Kuwait, som ligeledes er inviteret som expert, er ex-muslim. Han blev arresteret, da han i 1995 blev kristen. Muslimerne har ofte forsøgt at dræbe ham med en giftinjektion. Som expert og oversætter er også Manal Faragalla inviteret. Hendes far blev dræbt i henhold til sharia på grund af sin kristne tro.

I sagens anledning kan De direkte overvære den juridiske forhandling på Facebook-Siden og
gennem Live Stream på ”Truth TV”. Forhandlingen foregår på arabisk med engelsk oversættelse.


I videointerviewet erklærer pastor Dr. Terry Jones til KTRH-news (et medium med mod og mandshjerte i en politisk-korrekt verden) i Houston Texas, sin idé med at stille koranen for retten.