marts 28, 2011

Kom og klap!

En af de vigtigste former for propaganda - ikke mindst over for børn og unge - er at spille teater. Det begyndte man på i rigt mål, da 68´erne kom til:
”Langt de fleste af Danmarks omkring 65-70 børneteatre virker som politiske propagandacentre på venstrefløjen. Dette er ingen  hemmelighed, eftersom venstrefløjen selv allerede for adskillige år siden skrev åbenhjertigt om planer og hensigter. Der er kronikker, bøger og tidsskrifter om emnet, ligesom en afdeling under Teatervidenskabeligt Institut på Københavns Universitet under ledelse af den norske professor Kela Kvam – lønnet af skatteborgerpenge – har specialiseret sig i at ophjælpe og beskytte  disse politiske børneteatre for derved at gøre deres til at nedbryde det parlamentariske folkestyre. Lignende virksomhed findes på andre universiteter.” (AKTION nr. 11,1979, side 20)

Her skal lige nævnes nogle navne på folk, der gjorde en indsats for de socialistiske propagandateatre: Arne Skovhus, Olav Harslöf, Tage Hind, Jörn Langsted, Beth Juncker Sörensen, Sven Möller Kristensen, Kela Kvam, Gregers Dirckinck Holmfeld etc. 
I nuværende propaganda pro islam dyrker man samme politiske spil, f.eks. på Forumteatret i Vollsmose Kulturhus, der drives for Odenseanernes skattepenge. Her trænes
unge i teaterarbejde med henblik på at skabe en lokal dramaskole.
Det aktuelle stykke, ”Mig ike forstå” skal gennem rollefigurer og dialog med publikum overbevise naive tilskuere om islams fredelige hensigter og skabe sympati for muslimerne. Det spilles af teatergruppen ”5240 Act Now”, der hovedsagelig består af tidligere voldelige straffefange, Tarek Abdol-Hamid (fot.) og hans søskende.

Apropos hans voldsrenommé viste det politiske Fiolteater i 1979 et børnestykke med emnet ”vold”. Formålet var at gøre børnene begribeligt, at vold ikke bare er brutale fysiske overfald med slag i ansigtet og spark i maven (sådan som Tarek blev straffet for), men også ganske almindelig uenighed, hvor børn og deres forældre i en boligkarré synes, at garageanlægget bør vige for en legeplads, eller hvor lille Peter protesterer mod tapetets farve i børneværelset. Kan man udvande begrebet ”vold”, så er Tareks voldelige opførsel jo ikke noget at snakke om, og så er den jo ikke længere markant karakteristisk for muselmænd….!                                                                  Tarek