februar 08, 2010

Ytringsfrihedens endeligt

Ytringsfriheden angribes fra alle kanter. Det seneste angreb var, da Uriaspostens redaktør blev overfaldet ved en demonstration i Århus.
For længe siden blev samme redaktør forment adgang til Nørrebro, hvor han af autonome blev bedt om at forlade stedet. I Århus blev han altså korporligt overfaldet, da han ville filme demonstrationen. Og det var så det seneste angreb på ytringsfriheden, hvilket med al tydelighed viser, at ytringsfriheden ikke længere eksisterer i Danmark andre steder end på papiret.

Vi, der skal i gang med et web-tv, skal tænke os om flere gange og se os for, inden vi filmer. Allerede sidste sommer, da vi filmede på Bellevue Strand, var det galt. Bellevue Strand er overbroderet af fremmede. Der kommer kun få danskere. Og det huede ikke de fremmede, at vi tog billeder, hvor de var med. Faktisk fik man en fornemmelse af, at man gjorde noget forkert. Selvcensuren har længe kunnet mærkes, men nu er den trådt frem i lys lue. Kunstnere tør ikke bekende kulør.

Det er et alvorligt angreb på den danske frihed og det danske demokrati, og det hjælper ikke, at vi bare trodser truslerne. Det kan koste vores liv. Vi skal derimod gå til kamp mod politikerne og stille dem til regnskab. Det er politikerne, der i sidste ende er ansvarlige.

Gæst: Åse Clausen Bjerg