februar 11, 2010

Lad os stå last og brast med Norge!

Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, opfordrer til solidaritet med Norge og den norske befolkning, oven på den seneste tids uro og strejker blandt nogle muslimer i og uden for Norge, som tilsyneladende er vrede over, at en norsk avis har valgt at bringe tegninger af muslimernes profet Muhammed. Søren Espersen påpeger, at den bedste måde at forebygge en ny Muhammedkrise er ved at flest mulige lande bakker op om nordmændene og deres ytringsfrihed. ”Det står stadig meget klart i de fleste danskeres erindring, hvor alene vi i Danmark pludselig følte os, da den muslimske verden eksploderede i raseri over nogle harmløse karikaturtegninger.


Det er i situationer som disse, at det er ekstremt vigtigt, at vi fra både fra dansk og internationalt hold bakker ubetinget op om Norge, for netop at forebygge, at islamister udnytter en harmløs sag til at piske en stemning op og derved rekruttere flere tilhængere,” siger Søren Espersen.

”Jeg vil tage kontakt til udenrigsminister Per Stig Møller (K), for at bede ham om at udtrykke sin og der med Danmarks ubetingede solidaritet med Norge, og samtidig bede ham tage kontakt vores samarbejdspartnere i både Nordisk Råd og EU, for at få dem til at gøre det samme. Det er efter Dansk Folkepartis opfattelse helt afgørende, at vi på et tidligt tidspunkt danner vognborg omkring nordmændene, så islamisterne ikke får held til at isolere Norge internationalt,” understreger Søren Espersen.

Kilde:PRESSEMEDDELELSE Christiansborg, onsdag den 10. februar 2010/KE