februar 08, 2010

Trolovning med Gadaffi

Många Européer ville givetvis vara glada, om afrikanerna stannade i Afrika och inte tog sig över Medelhavet till Europas socialkontor. Men ändlösa politiska uppgör och krig samt
arabisk-islamiska erövringar i Sudan har skapat miljontal av flygtingar.

Någon gång i förra veckan så vi i svensk TV, att handelsminister Ewa Björling har tagit närkontakt med inte mindre än Libyens förhärdade diktator, Gadaffi, som själv de övriga arabstaterna har svårt att styra. Hon och hennas handelsdelegation steg glad optimistiska ut av flyget och vi TV-tittare fick reda på, att Sverige hade fått en stor order från Libyen.
Gadaffi på sin sida har redan skaffat sig ett fast brohuvud i det mellanöstliga Malmö, när han för en tid sedan köpte stormoskén i stan. I TV-programmet ”Korrespondenterna” sent i går kväll söndag 7.2.10 så vi nu Ewa Björling med sina svenska handelstoppar sitta bänkade samman med Gadaffi och hans män vid festmåltiden - någonstans - väl troligen i Tripoli, efter avsluten (?) handelsavtal.

Vad skall Sverige berika Libyen med? Volvobilar, virke, kullager?
Nej: övervakningsutstyr!!! Så ingen kan rymma från Libyen över Medelhavet till Malta, Italien, Grekland... Angivligt har Libyen ett stort antal, ett par millioner (?) flyktingar från Somalia och Sudan, som sitter fängslade under de förhållanden som nu en gång härskar i dessa arabiska länder. FN har inte fått lov att titta in i mera än sju fängelser och vet därför inte besked. Talesman för Amnesty International var upprört over Sveriges avtal om leverans av övervakningsutstyr till en sån skurkstat som Libyen, och talesmannen från svenska Amnesty, Lisa Bergh, var inte mindre upprört och tyckte att handelsminister Björling var väldig naiv att ha tilltro till en sån diktator som Gadaffi. Men båda hon och handelsmannen från den svenska övervakningsleverantören kvittrade glada som småfåglar på våren.

Några svenskar är kanske glada, men många andra hade nog gärna sett, att Gadaffis order hade gått till det forna Östtysklands industri, som ju har stor erfarenhet från tidigare i gränsövervakning med murar, taggtråd och automatiska skjutvapen…
Nu får Sveriges goda renommé - ut över deras odemokratiska valsystem - ytterligen en fläck på sig i international omdöme för samarbete med den beryktade Gadaffi om övervakning av flyktingar.
Vad skall Gadaffi sedan med alla flyktingar i landet? Hålla dem som slaver i eget land eller skicka dem direkt till Sverige?
Ska Sverige hjälpa en islamisk skurkstat som Libyen?
Sett med mina ögon kan denna order mycket väl vara början på sista steget i ett mera handgripligt islamisk övertagande av Sverige. Libyen har liksom andra arabstater enorma inkomster på olja och Sverige har mycket stor invandring af muhammedaner, av vilka några hör till kriminelle gäng, andra till storfinansen som t.ex. Al Amoudi, der som bekannt äger Sveriges största oljeraffinaderi i Lysekil och benzinfirman Preem samt har stora investeringer i olika svenska företag.