februar 22, 2010

Gadaffi ville storme den scweiziske ambassade


Gadaffi og hans Libyen har givet plads til megen tekst her på bloggen, bl.a. 21/8, 25/9, 26/9 og 4/11 2009 og videre 9/1, 25/1 og 8/2 2010, i forbindelse med Schweiz og Sverige.


Nu havde Gadaffi i sin vrede fået den idé at ville angribe den schweiziske ambassade i Libyen, for hvad rager internationale folkeretslige aftaler ham?
Han ville storme ambassaden forrige nat (altså natten til 21/2) i raseri over, at schweizeren Max Göldi var derinde. Han havde dømt Göldi til fire måneders fængselsstraf til tak for at de Schweiziske myndigheder havde lagt hånd på Hannibal. Som begrundelsen for at dømme den schweiziske handelsmand havde Gadaffi angivet, at dennes schweizerpas ikke duede. Stormen på ambassaden blev forhindret ved at ambassadefolk fra flere EU-ambassader begav sig til den schweiziske ambassade.
Schweiz blev kritiseret af EU-staterne for ved deres indrejseforbud mod ca. 150 libyer at have fremprovokeret en generel indrejseboycott til Libyen for alle mennesker i Schengenlandene.


Man vil jo dog alligevel holde fast ”i de gode relationer” til Libyen!!!Kilde: den tyske blog Politically Incorrect 22.2.10