april 28, 2015

Tyrkisk ytringsfrihed

To tyrkiske journalister, der har trykt en Muhammed-tegning fra Charlie Hebdo, risikerer fireog- ethalvt års fængsel. Det skriver nyhedsbureauet AFP  Agence France-Presse,
I hvert fald har den tyrkiske chefanklagemyndighed anklaget Ceyda Karan og Hikmet Cetinkaya for at opfordre til had samt fornærme religiøse værdier ved at bringe tegningen i forbindelse med deres klumme.

• Tyrkiet: Ny Muhammed-tegning er en alvorlig provokation


De to journalister arbejder for avisen Cumhuriyet, der den 14. januar udgav en fire-siders oversat udgave af Charlie Hebdo. Udgivelsen markerede det franske satire-magasins første blad siden terrorangrebet mod magasinet, hvor 13 mennesker blev dræbt den 7. januar.
De to jouralister bidrog med en klumme, hvor den kontroversielle forside fra Charlie Hebdos første magasin siden angrebet blev bragt.

Dagen efter åbnede anklagere en undersøgelse mod de to skribenter. Den sag har nu udmøntet sig i et anklageskrift på 38 sider med klager fra 1.280 personer.

• Tyrkiet blokerer hjemmesider med Muhammedtegning
Den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu, har fordømt genoptrykningen af Charlie Hebdos forside som en "alvorlig provokation". "Pressefrihed betyder ikke frihed til at krænke. Vi kan ikke tillade fornærmelser af profeten i dette land," sagde han.
Avisen Cumhuriyet ser sig selv som talerør for det sekulære Tyrkiet, der står i opposition til islamiske myndigheder.


Kilde: http://jyllands-posten.dk/international/ECE7613495/Journalister-risikerer-f%C3%A6ngsel-for-Muhammed-tegninger/       Jesper Hau Hansen