april 30, 2015

Pressemeddelelse om Zigøjnere

Runt om i Sverige både i städerna och på landet vid supermarknaderna sitter det zigenarflickor och tigger hela dagen som en psykisk pression mot svenska folket. Om möjligt sitter de gärna inne på butikernas fastighetsområde, där det heter sig, att de inte får jagas bort (konstigt eftersom det annars mig bekant är förbjudet att slå sig ner på annans mark och tillhörighet?). Eftersom man i Sverige inte får tillräcklig upplysning genom massmedia om lagar, förordningar och händelser så måste jag översätta detta pressmeddelande från Danska Folkpartiet till Folketinget, om också våra två länder inte har samma regler och åsikter.

"Ett TV-program "Jakten" i Danmarks TV3 avslöjade nyligen rumänska bedrägerier mot den danska staten för 2 miljarder danska kronor, varför Dansk Folkeparti nu kräver en förklaring av både justitieminister Mette Frederiksen och skatteminister Benny Engelbrecht. En del av de rumäner, som befinner sig i Danmark och utger sig för att vara hemlösa har blivit avslöjade som större fastighetsägare i Rumänien.

- Vad antingen dessa zigenare medverkar frivilligt eller under tvång, måste denna kriminaliteten stoppas. Skatteministern måste agera. 
När vi vet att särskilda bussällskap fraktar rumäner till Danmark med syfte på kriminalitet, såsom det också antyddes i TV-programmet, så är det ju klart, att dessa bussar ska genomsökas redan vid gränsen, så vi undviker att få kriminella rumäner in i landet", säger Skaarup, som vill, att den danska justitieministern diskuterar saken med sin rumänska kollega.

Det duger inte, att man spekulerar i att resa till Danmark och begå kriminalitet och så försvinna i Rumänien utan att stå till räkenskap hos de danska myndigheterna. Vi måste prata med polisen i Rumänien, så kan justitieministern ta fatt på frågan om varför vi inte kan skicka hem dem till avsoning i Rumänien, när det finns ett klart avtal om det i EU," säjer Skaarup  och fortsätter, att det för tillfället finns en rad rumäner som tycks ha undvikit till hemlandet, som polisen där kunde ta hand om.
Tyvärr bekräftar TV-programmet, att det finns en mycket lukrativt marknad i Danmark för östeuropeiska kriminella, vilket också bekräftas av den enorma ökning av antalet av anklagelser mot rumäner, som vi har konstaterat de senaste åren. Antalet har ju ökat från 2.700 i år 2009 till 20.000 det senaste året", understryker Skaarup.