april 23, 2015

Okända adress


Medelhavets Människosmugglare har kopplingar till Sverige
skrev Dagens Nyheter 21.4.2015  

Sveriges statsminister, Fredrik Reinfeldt har ropat ut över hela världen, att Sverige med sina stora areal har plats till alla. Vi lärde ju faktisk i skolan en gång, att hela jordens befolkning kunde stå på Bornholm. Att det kanske inte var så roligt att stå där sammanpressade som sill i tunnor, det tänkte Fredrik tydligen inte på. Nutidens asylsökare vill ha bostad och mera till. 

Vid presskonferensen i Palermo efter flyktingkatastrofen vid den lilla Medelhavsön Lampedusa natten den 3. oktober 2013, där 369 människor omkom på en brinnande och sjunkande båt, kom det fram att människosmugglarna hade kopplingar till Sverige. Det sa chefen för polisens utryckningskorps i Rom, Renato Cortese, som tidigare bl.a. har haft uppgiften att hitta gärningsmän på fri fot i det maffiahärjade Syditalien, och därför kallades "jägaren". Hans största fångst var "Gudfader" från "cosa nostra", Bernardo Provenzano, fångad 11.4.2006 efter 43 år på fri fot!

År 2012 blev Renato Cortese chef för polisens utryckningskorps i Rom och är nu också med i  den italienska polisens nationella koordineringsgrupp SCO (Servizio Centrale Operativo).

Man har en del namn på personer i nätverket omkring människosmugglingarna, men de verkliga hjärnorna bakom den riskfyllda och cyniska transporten är inte lätta att spåra och håller sig nog gömda i länder som Libyen och liknande... Men påståendet om att smugglarna har bankkonton i Sverige och använder svenska banker förvånar inte svensk polis.


Det skulle väl inte finnas ett sammanhang med de dolda husförsäljningarna i Sverige till folk från Mellanöstern?:

SVT Smålandsnytt visade den 12. juni 2013, hur ”fastighetsmäklare” Kadry El-Naggar, köpte upp förfallna svenska privathus, ofta med en trädgård som sopplats, för så att sälja den till ”nybildade handelssällskap” i Mellanöstern t.ex. i Egypten, Saudiarabien, Dubai.
De svenska myndigheterna kunde inte få kontakt med de nya ägarna, eftersom det inte fanns något telefonnummer, liksom ”handelssällskaperna” uppträdde under en och samma adress, som nota bene inte reagerade.


Svenska myndigheter var därmed förhindrade i att klaga över fastighetens snuskiga tillstånd och liknande problem. ”Fastighetsmäklaren” hade inte något med fastigheterna att göra längre, eftersom han ju hade sålt dem. Det rörde sig om i allt 40 fastigheter i södra Sverige. Flera av husen visades på TV.
Vem köper fallfärdiga hus i Sverige och varför? För att ha en adress i Sverige. Ska den användas till något kriminellt? Till försäjning av narkotika? Eller ohederliga företag?

El-Naggar verkade inte trovärdig på TV'n. Han sa att han berättade för sina kunder att Sverige inte hade EURO nu, men när de fick EURO, skulle fastighetspriserna stiga 500 %. Bloggen AVPIXLAT avslöjade bedragaren: han lovade köparna visum och permanent uppehållstillstånd (PUT) i Sverige vid köp av fastighet.

Bluff och bedrägeri!