april 29, 2015

Er det sandt?

Saudiske kvinder er lede og kede af forholdene. 

Skilsmisserne er tredobblet og "renten" er blandt de højeste i verden.
af  Alessandra Antonelli  (i Dubai p.t. i niqab) 27. april 15,  arkiveret under Islamisk kultur.
Saudiarabien er det land i verden, der har den strengeste adskillelse mellem kønnene, et regime, hvor moralpolitiet holder øje med  umoral for at fremme dyden, og alligevel kan Saudiarabien registrere en af de højeste skilsmisserenter i verden: èt ægteskab ud af fem ender med separation, 80 % det første år.

Det skyldes gerne  fundamentale karakterforskelle og episoder, der er alt for bizarre til at finde vej til avisernes sider.Den seneste skilsmisse sprængtes af en fodboldskamp. Dèr på divanen foran TV-apparatet som viste kampen mellem mandens og konens foretrukne fodboldhold opstod der en spænding så bebrejdelser fløj dem om ørerne. Så mange og ureparable at det førte parret til domstolen for en endelig opløsning.For en måned siden var det "Skilsmisse ved første blik": Manden krævede skilsmisse efter bryllupsnatten. Da bruden løftede tørklædet og han så hende.... Hun var altfor grim til at de kunde dele et helt liv sammen.I følge retsnotater opstår omkring 80% af de ureparable forskelle i de saudiske ægtepar gennem læsning af aviserne og familiens indblanding.

I 2014  blev næsten 34.000 ægteskaber i Saudiarabiens befolkning på 21 millioner saudere plus ni millioner udvandrede annulleret, tre gange så mange som foregående år viser kendsgerningerne fra justitsministeriet. En situation som er nået en sådan allarmerende højde, at myndighederne må gribe ind. Universitetet Kong Abdul Aziz i Gedda, den næstvigtigste by i olieriget efter hovedstaden Riad, har nu oprettet seminarer for trolovede og nygifte.Disse kursus på ialt 15 timer omfatter seks temaer: moralske værdier, psychologi, kommunikation, sundhed og økonomi og tilbyder strategier for seriøse og holdbare ægteskaber.

Det er virkelig interessant i betragtning af den begrænsede frihed, som saudiske kvinder ellers har: hvor de ikke har stemmeret, ikke må køre bil, ikke må gå nogen steder eller rejse uden tilladelse fra en mandlig slægtning, -  der er det altså netop kvinderne (80%) der trækker ægtemændene for domstolen. Og af disse kvinder har 63 %  et job..

Nyhedsbureauet ANSA med.,  modtaget fra den italenske blog Lisistrata