april 02, 2015

Det handler ikke om sex. Men om MAGT


Referat af en propaganda-debat i svenske TV-nyheder 1.4.15.

Det er påfaldende at svenske medier har mere travlt end sædvanligt med deres sexsnak: samtidigt med EU's krav om obligatorisk sexundervisning af alle børn i EU fra 3-4-års-alderen


"Unga tjejer nekas preventivmedel på apotek"
En konfrontation mellem to meninger angående halvstore pigebørns sex.
Hvem skal bestemme over deres sex?
Indledning ved jordmoder ved Ungdomsmottagningen, Lina Isaksson og debat mellem de to efterfølgende kvinder:
Kristine Ljungros  (fra RFSL og formand for RFSU) børnene skal selv bestemme. Ingen moralprædikener!
Malin Schelin fra "Rätt till Livet": Lovene skal overholdes, men....hun ønsker mere omfattende debat (om forholdene). Hun går ind for beskyttelse af børnene. Og Ansvar af forældre og samfund!

Jordmor ved Ungdomsmottagningen, Lina Isaksson fortæller: `en 13-årig pige har i forståelse med sin mor fået en recept fra en jordmor ved Ungdomsmottagningen til preventiv medicin mod graviditet. Men apotekeren afviser dem og holder en moralprædiken`. Det er en krænkelse mod barn og forældre. Der skal ikke moraliseres, men hjælpes. Der skal ikke sættes spørgsmål ved jordmødres beslutninger.` siger Lina.

Kristine Ljungros (RFSU): ` "Avisen Ottar" skriver, at sådanne afvisninger er sket på flere apoteker. Børn har mange spørgsmål om sex, og det er vor opgave at svare dem..
Når barnet VIL have sex:`Hvis barnet ved besked, kan det bedre afgøre sagen. Skolen har et stort ansvar. Sverige var først i verden med sexundervisning, og det er vi stolte over.

Malin Schelin (Rätt till Livet): Børn  skal beskyttes og ikke opmuntres til sex. Man skal (= må naturligvis) overholde lovene, men man bør få børnene til at udsætte sexengagementet til senere. Hun fandt en grundigere debat nødvendig. Forældre havde ansvar for børnene. Selvfølgelig var det altid bedre med preventive midler ved sex  end uden, men...

.Spydpigens kommentar kommer næste gang