april 16, 2015


Christiansborg. 16. april 2015.

Gaven til Dronningen: En håndsrækning til grønlandske børn

I anledning af Hendes Majestæt Dronning Margrethes II’s 75 års fødselsdag, har Dansk Folkeparti valgt at donere 25.000 kroner til et af Majestætens protektorater.

Foreningen Grønlandske Børn kan se frem til at modtage en check fra Dansk Folkeparti på 25.000 kroner. Donationen kommer i anledning af Dronningens 75 års fødselsdag, og ifølge Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er det helt oplagt at vende blikket mod Grønland i anledning af Dronningens fødselsdag.

"Rigsfællesskabet - og i høj grad Grønland - har altid haft en særlig plads hos vores Dronning. Hvor ofte har Dronningen ikke fremhævet sine rejser til netop Grønland og mødet med grønlænderne. Deres vilkår ligger Dronningen meget på sinde. Derfor er fødselsdagen en rigtig god anledning til at give et bidrag til at sikre de grønlandske børn. Foreningen Grønlandske Børn er et af de mange gode protektorater, som Dronningen har” siger Kristian Thulesen Dahl.

Foreningen Grønlandske Børn er en politisk uafhængig organisation, der arbejder for at sikre alle grønlandske børn et værdigt liv. Foreningen møder gennem deres arbejde mange børn med alvorlige problemer så som omsorgssvigt, ensomhed og misbrug i familien. Foreningen har 90 års erfaring med at støtte udsatte børn, og siden 2008 har foreningen støttet cirka 800 børn gennem projekter i Grønland og Danmark.


”Vi ved, at der er mange udfordringer, når det gælder socialt udsatte børn i Grønland. Derfor er det vigtigt, at der findes gode foreninger som Foreningen Grønlandske Børn, der arbejder hårdt for at hjælpe børnene. Den opgave vil vi gerne bidrage til”, siger Kristian Thulesen Dahl.


___________________________________________________________________________________________


Her er et billede fra demonstrationen i Århus 24.8.2008 imod visse fremmedes uanstændige opførsel med stenkastning og racistisk mobning i Gellerup imod de dèr boende grønlændere..