december 09, 2008

Væk med juleriet! (fortsat)

Jeg fik ikke det hele med i går. Her er resten:

JULEFROKOSTER og -fester

IKEA afskaffede julefest for personalet for flere år siden. Det kunne ”krænke” de ansatte muhammedanere.

Amsterdams trafikselskab bestemte i juni i år, at man ikke længere ville fejre jul. Julefest var for ”énsidigt”. Firmaet ville lave noget for alle, så måske en nytårsfest?


JULEUDSMYKNING og JULEVARER i butikkerne

I Padova har hylderne i stormagasinet ”La Rinascente” været blottet for julekrybber siden 2006. ”De kan ikke sælges mere. Der er ingen forretning i det”, hed det. Der lød naturligvis protester, men handelsfolk er materialistiske mammonfolk og intet andet.
IKEA i Padova og de elleve andre IKEA-forretninger i Italien fulgte trop: IKEA fortsatte at sælge nordisk julestads, for - forklarede de - juletræet bruges næsten overalt – også i de muhammedanske lande, men julekrybben derimod er katolsk tradition.

Men samtidigt besøgtes udstillingen ”100 julekrybber”, som er en årlig begivenhed i Rom, af 40.000 mennesker. Ifølge traditionen er det Skt. Francesco som begyndte fremstillinger af julekrybber, og de er imponerende! Fint kunsthåndværk, der ikke blot viser stalden, men levendegør hele samfundet rundt om.
Sådan kunstfærdige julekrybber er naturligvis ikke for menigmands pengepung, og det meste af det i stormagasinerne etc. er kitch ligesom så meget i vort hjemlige julesalg.

I USA er det forbudt, at sætte julekrybber med Jesusbarnet op på statsejede steder.
I Belgien havde man på to kontorer i Bryssels domhus opstillet nogle juledekorationer, men de blev hurtig fjernet. Det gav anledning til vedlagte satire imod borgmester Freddy

Nu hørte vi fra Uriasposten forleden, at visse supermarkeder og stormagasiner dyrker en slags kulturkrig imod kristen juleudsmykning og julevarer.
Slut med Jesusbabyer i staldkrybber! Og væk med englebasser. De store varehuse undgår kristne symboler i deres jule­udsmykning, skriver Århus Stiftstidende. I Bilka, Føtex og Coop pyntes der med verdslige symboler som nisser, hjerter og sågar papegøjer.
Julen er en højtid både for kristne og for handlende. Vi skal ikke blande de to ting sammen. Vi er en forretning, ikke en kirke”, siger informationschef Erik Eisenberg.
Vil han siden satse på muhammedanske symboler, når bare det giver penge? Burkaer måske?JULEMANDEN

Julemanden – denne sære skikkelse – der opstod, da Skt. Nikolaj af Myra i Lilleasien
nåede Nordens nisseverden, bliver også angrebet.
Den tyrkiske kulturminsier, Ertugrul Gunay, harcelerede over hans varme tøj: Nikolaj ”levede i Tyrkiet”, hvor der er varmt, sagde han, så hvorfor ikke hellere badetøj? (kilde: Catholic World News)! Nej, hr. ”kultur”chef. Han levede ikke i Tyrkiet, for det existerede ikke dengang.
En kommentar bemærkede: Vi tegner Julemanden som det passer os, hr. Gunay, for her har vi ytringsfrihed, og Julemanden har gjort mere for Danmark end nogen muslim nogensinde har og kommer til.

Her i 2008 hører vi, at stakkels ”SinterClaas” i Holland bliver korporligt overfaldet, når han traditionen tro, vil uddele pebernødder og godter til børnene på gaden, så han må have en livvagt med.