december 09, 2008

Forklaring udbedes.

DF kræver forklaring på Menneskerettighedsinstituts forslag om racekvotering på TV.

Dansk Folkepartis medlem af Rådet for Menneskerettigheder, Kenneth Kristensen Berth, kræver nu en forklaring fra Instituttets fungerende direktør Hans-Otto Sano på, at informationschef Klaus Slavensky har foreslået, at man i tv ved fremtidige ansættelser tager hensyn til, hvilken hudfarve, nyhedsoplæsere og journalister har.

- Menneskerettighedsinstituttets synspunkter minder om noget de mest yderligtgående sorte borgerrettighedsforkæmpere i USA plæderede for i tresserne eller Sydafrika i starten af halvfemserne – ikke Danmark anno 2008, siger Kenneth Kristensen Berth.

- Der er ikke andre end venstrefløjen og Menneskerettighedsinsituttet, der i dagens Danmark tænker i race. Det er kun Kamal Qureshi og Klaus Slavensky, der opdeler den danske befolkning i brune og hvide danskere, siger Kenneth Kristensen Berth.

I anledning af, at Menneskerettighedsinstituttets år for inklusion går på hæld, afholder instituttet tirsdag og onsdag i indeværende uge en todages konference på Københavns Rådhus, hvor danskernes racisme er blandt temaerne.

- Menneskerettighedsinstituttet har fuldstændig valgt at se bort fra, at der er personer i Danmark, der har andre holdninger end Elsebeth Gerner Nielsen, Poul Nesgaard og Birgitte Kofod Olsen, så man har valgt at invitere disse tre og en række andre personer, der kan efterplapre, de synspunkter, som de bidrager med. Det viser med al ønskelig tydelighed, at Menneskerettighedsinstituttet ikke ønsker at høre synspunkter, der adskiller sig fra dem denne meningsbutik selv udbyder, siger Kenneth Kristensen Berth.

- Hvis Institut for Menneskerettigheder mener, at behovet for racekvotering på danske tv-stationer er tidens mest brændende spørgsmål, så er det i mine øjne på tide at lukke butikken, fastslår Kenneth Kristensen Berth.


DF´s pressemeddelelese. Christiansborg, den 9. december 2008/kh

Danske frimærker fra EU´s fremstød for
integration, tegnet af børn.
Vi lægger ikke altid mærke til den propaganda, der foregår