december 20, 2008

Her rækker hverken broer eller dialoger

Pressemeddelelse fra EU-parlamentsmedlem Gerard Batten den 17. December 2008: Angående Filmen “Fitna”, der er blevet bandlyst efter ordre af præsidentkonferencen.Det er med den største beklagelse at jeg må meddele, at fremvisning af filmen ”Fitna” ved mødet med hr. Geert Wilders i dag kl. 14.oo er blevet strøget. Jeg blev først underrettet om denne beslutning i dag. Trods det vil en pressekonference finde sted kl. 14.00 i værelse nr. 3.1 med hr. Wilders og mig selv.Bandlysning af filmen er et direkte angreb på ytringsfriheden. Et parlament, som til stadighed taler om frihed, demokrati og tolerance, har igen vist, at det er tomme ord, når parlamentet ikke er enig i det, der bliver sagt. På den samme dag, hvor EU-parlamentet overrakte Sakharov-prisen til den kinesiske frihedskæmper Hu Jia, nægtede præsidentkonferencen en af sine egne medlemmer ytringsfrihed. Pressekonferencen er åben for EU-parlamentsmedlemmer og deres assisterende folk samt for akkrediterede medlemmer af pressen. Enhver, der ønsker at se ”Fitna” inden mødet, kan kikke på Live Leak.Deres ærbødige Gerard Batten, medlem af EU-parlamentet, UK Independence PartyYours sincerely, Gerard Batten MEPUK Independence Party.


EUs præsidentkonference bandlyser fremvisning af Geert Wilders film "Fitna" og dermed fastslås det atter, at EU ikke går ind for demokratiets ytringsfrihed, og at EU således er et diktatorisk foretagende.

Men på en måde er det jo godt, at dette kommer stadig tydeligere frem!

Og med denne bandlysning siger EU jo også højt og tydeligt, at det, Filmen viser, nemlig billeder fra den islamiske verdens hverdag ikke bare er uønsket, men så modbydeligt, at det må afskrække europæerne fra nærmere samkvem med folk fra den religion. Det er altså en bekræftelse af, hvor dyb en forståelseskløft, der er mellem den vestlige kultur og tankegang - og den islamiske.

Her rækker hverken broer eller dialoger. Her er kun eet ord: bandlysning!