december 07, 2008

Ud med terrorstuderende somaliere

Christiansborg, lørdag den 6. december 2008

PRESSEMEDDELELSE

DF: Somaliere med terrorforbindelser skal udvises

Martin Henriksen, der er medlem af Folketingets Integrationsudvalg for Dansk Folkeparti, vil have integrationsminister Birthe Rønn Hornbech til at undersøge mulighederne for administrativt at tage opholdtilladelsen fra herboende somaliere, som foretager rejser til Somalia for at lade sig uddanne til terrorister.

”Det er helt til grin, at somaliere med opholdstilladelse i Danmark uhindret kan rejse til Somalia og gå i terrorskole, uden at det har konsekvenser for deres ophold i Danmark. Jeg har fuld tillid til, at PET foretager sig de sikkerhedsmæssigt fornødne ting i sagen, men det skal undersøges, om ikke der er mulighed for at foretage flere administrative udvisninger, end den ene, der allerede har fundet sted,” siger Martin Henriksen.

"Én ting er, at de pågældende somaliere udgør en sikkerhedsrisiko i Danmark – endnu værre er det, at Danmark med generøse tilbud om husly indirekte er med til at støtte terroraktiviteter i Somalia, hvor kaos og anarki har sikret al-Qaeda solidt fodfæste, og hvor pirateriet udgør landets hovedindtægtskilde. Danmark skal ikke være et internationalt helle for terrorister, det skylder vi vore allierede partnere” *, siger Martin Henriksen.


*) Spydpigens kommentar: dog først og fremmest den danske befolkning.