december 08, 2008

JUL i Europa.

Morten Messerschmidt og Dot Wessman udgiver jule-CD!

Dot Wessman, bakkesangerinde af Guds nåde, og Morten Messerschmidt, operasyngende folketingsmedlem på Pias og vælgernes nåde, har slået deres musikalske talenter sammen og udvalgt en håndfuld europæiske julesange, som de synger på originalsprog fra fransk, tysk, engelsk over italiensk, spansk og naturligvis dansk.

Sangene er valgt som en hyldest til den europæiske forskellighed og suppleres med nogle amerikanske sange for at understrege det internationale udsyn. Der er populært sagt klangbund i nationernes Europa.

- Vi ønsker at hylde den forskellighed, folkelighed og nationale tradition, som findes i ethvert land. Det er jo op mod jul, at alle – italienerne, tyskere, svenskere, englændere, danskere og alle andre kristne folkeslag – husker deres traditioner, deres sprog og deres kultur særligt intenst. Og i disse overvældende EU-tider, hvor alt skal harmoniseres og EU vil bestemme alt – måske en dag også farven på julen – tænkte vi, at en buket sange på originalsproget med plads til forskelligheden var en hyggelig måde at understrege det nationale på, siger Morten Messerschmidt, som er Dansk Folkepartis spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget den 7. juni næste år.

- Julen er for os en fælles følelse af varme, lys og kærlighed – en følelse, der går ud over religiøse tanker og først og fremmest handler om en stærk historisk og kulturel tradition, som ligger os meget på sinde. Netop traditioner og kultur er det, der bærer Bakkens Hvile. Og efter at have levet hele mit liv med traditionerne på Dyrehavsbakken, syntes jeg, det kunne være sjovt at forene Mortens og min glæde for musik og traditionerne. Og det blev så denne jule-CD, der har været en spændende og sjov oplevelse ind i en anderledes verden for os begge, siger Dot Wessman.

- Rigtig glædelig jul til nationernes Europa!, lyder det samstemmende fra det musikalske par.

CD´en kan købes på www.danskfolkeparti.dk samt Bakkens Hviles hjemmeside: www.bakkenshvile.dk.Dansk Folkeparti Christiansborg 1240 KBH K Tlf. +45 3337 5199 E-mail: df@ft.dk
Christiansborg, mandag den 8. december 2008 /NL