december 07, 2008

Grisehelten

Som alle véd, er grisen i Europa udsat for alvorlig diskriminering og uddrivelse fra fremmede elementers side. I deres analfabetisme fatter de formodentlig ikke, hvor vigtig dette dyr er!

I Italien har man netop her i weekenden fejret Grisefesten på Sicilien.
Lørdag og søndag har man festet med forskellige pølser, spegepølser, smågrise og spæk i byen Antillo - lige nord for Taormina. Mellem julegaveidéerne springer den lille grisehelt i øjnene, tegnet af den sardiske illustrator Danilo Loizedda.

Billedet: Loizeddas grisehelt - åbenbart med bombebælte (?)

Farvel til ”De tre små grise” fra USA ! Til jul kommer ”Vidundergrisen”. I ren italiensk tradition klæder kunstneren de tre små grise af og begynder straks med at kommentere festen til hans ære: grisenes fest. Hvor er det dejligt at spise, siger den lille supergrisehelt uden at tænke over, at den kunne risikere livet” siger Loizzedda. ”Det er en parodi ”, forklarer Loizzedda, ”Vidundergrisen har usædvanlige muligheder, men den lykkes kun dårligt, fordi den ikke har hoved. Dens tanke stopper ved grundbehovene: at drikke, sove og spise.

I Antillo fejrede man som sagt grisefesten med typiske lokale produkter her i weekenden. Svineavl er særlig udbredt i Antilloområdet og har – særlig i svære tider – været en af egnens vigtigste indkomster. For nylig er grisefesten blevet udvidet til også at omfatte vildsvinet, som findes i rigt mål i skovene. Der manglede heller ikke andre specialiteter som små svampe i honning, tørrede frugter til hjemmebagt brød og lækre oste.