juni 09, 2008

Storhedsdrømme i universitetsverdenen

I det påbegyndte fælles Eurabia skal der naturligtvis være islamiske universiteter i alle europæiske lande, som fremover skal beherske al verdens videnskab. Det er dog utroligt som de muhammedanske fremtidsvisioner overskygger alle hidtidige FN-rapporter om Arabiens situation og udvikling, udfærdiget af arabere selv.

Islamisk universitet på vej i København skrev JP 9. april 08

Danske muslimer skal i København kunne tage islamiske overbygningskurser inden for jura, økonomi og sikkerhedspolitik på universitetsniveau og kunne trække på religiøs og videnskabelig ekspertise fra Al Azhar-universitetet i Cairo, en af de centrale religiøse og intellektuelle institutioner i den muslimske verden. Det oplyser Bilal Assaad, formand for Islamisk Trossamfund, til Berlingske Tidende.

Al Azhar blev grundlagt som moské i 975 og har med sine religiøse og i nogen udstrækning videnskabelige aktiviteter udviklet sig til en af islams førende lærdomsinstitutioner, hvor man råder over en af de største og mest værdifulde samlinger af historiske bøger og andre dokumenter i verden.

»Al Azhar har i de sidste 50 år udviklet sine sekulære aktiviteter kraftigt, men det er fortsat på det religiøse område, at institutionen for alvor markerer sig internationalt,« siger Rasmus Alenius Boserup, der er direktør ved Det Dansk-Egyptiske dialoginstitut i Cairo.

Illustration: Kbh.s Universitets ældste segl med billede af Skt. Peter. Han blev
fjernet til fordel for Chr. 3.