juni 25, 2008

Regeringen må sikre respekt for irsk nej

(En ti dage gammel pressemeddelelse).

Dansk Folkepartis EU-ordfører, Morten Messerschmidt, vil rette henvendelse til statsminister Anders Fogh Rasmussen og udenrigsminister Per Stig Møller med krav om, at den danske regering i EU arbejder for, at ratificeringen af Lissabon-traktaten i EU-landene standses omgående efter resultatet af den irske folkeafstemning.

”Traktaten er stendød efter det irske nej. Det ligger helt fast. Alt andet er et brud på de demokratiske principper i EU-samarbejdet samt endnu en sørgelig bekræftelse af, at små EU-lande ikke betyder noget i de store landes optik," siger Morten Messerschmidt, der henviser til, at Danmark blev kujoneret efter det det danske nej til Maasstricht-traktaten i 1992 og Irland efter landets nej til Nice-traktaten.

”I 1992 hed EUs kommissionsformand Jacques Delors, i dag hedder han José Manuel Barroso, men herremands-mentaliteten og det utålelige hovmod er nøjagtig det samme som dengang. Nølende lande skal bankes på plads og får at vide, at de ”står i vejen for de andre”. Det afslører en afgrundsdyb forskel mellem EUs skåltaler ved festlige lejligheder og EUs udemokratiske virkelighed,” siger Morten Messerschmidt.

Han tilføjer, at EU i dag er et helt andet end EU i 1992 og 2001 – ikke mindst fordi de tidligere kommunistisk dominerede østeuropæiske lande er kommet med.

”Heldigvis har de østeuropæiske lande en anderledes fin fornemmelse for, hvornår noget er ved at udvikle sig i en udemokratisk retning. Således noterer jeg med glæde, at den tjekkiske præsident Vaclav Klaus kalder det irske afstemningsresultat for ”en sejr for friheden og fornuften over et kunstigt, elitært projekt og europæisk bureaukrati”. Jeg forventer ikke, at den danske regering skal dele den vurdering, men jeg forventer, at regeringen vil stå på Irlands side, når de store lande rotter sig sammen mod det lille land,” siger Morten Messerschmidt.


Christiansborg Valdemarsdagen 2008.