juni 16, 2008

Saudiarabien betaler moské i Göteborg

Moskén i Göteborg blir den första som finansieras helt av en annan stat i Sverige.

Muslimska stiftelsen i Göteborg, som träffat representanter från saudiska finansdepartementet och resulterade i ett skrivet kontrakt.

Färdiga ritningar och bygglov finns det sedan tidigare. Islam får på så sätt ett starkare fäste, med allt vad det innebär. Moskén blir den första som finansieras helt av en annan stat och den ska byggas på Hisingen i Göteborg.

Man får hoppas att Saudiarabien, som känt för sin diktatur inte inför alla traditioner exempelvis avrättningar (inte minst genom halshuggning).
Det är vardagsmat, även för dem som väljer att göra något så grovt att konvertera till en annan religion.

Fackföreningar och politiska partier är förbjudna. Regimkritiker är utsatta för svåra förföljelser med frihetsberövande, tortyr, misshandel och där pressen är hårt censurerad.
Medborgare fängslas godtyckligt och rättsväsendet har sken rättegångar.

Socialdemokraternas ordförande Mona Sahlin, sa till Göteborgs-Posten 22.10.2000: Det ska räknas som ett plus, att heta Mohammed eller att ha en annan etnisk bakgrund. Mona Sahlin har dömt ut svensk asylpolitik, för att vara inhuman.

När Mona Sahlin 2003 blev integrationsminister, sparkade hon statsvetare Anders Westholm, som ledde integrationspolitiska projekt.
Trots protester från ett 70-tal forskare tillsatte Mona Sahlin istället professor Maosud Kamali vars utfall mot Sverige och svenskarna var åtskilliga.

Mona Sahlin kommer att bli Statsminister 2010 och kan få fler emigranter till Sverige, för att få en mångkultur, som passar in och kan förskjuta Svenskkultur och språk. Södertälje, är föredöme det är redan två-språkigt Svenska och Arabiska.

Kjell Ek , Jönköping