juni 26, 2008

Fars dag

Skotske underskolebørn plejer åbenbart at tegne og male kort og smågaver til ”Fars Dag”. Men i år blev der sat en stopper for denne fornøjelse, for det kunne jo såre dem, der kun havde en mor derhjemme eller - måske to lesbiske mødre eller to homosexuelle fædre.

Sagen kom frem, da et stort antal fædre ikke modtog den sædvanlige hilsen fra deres børn. Familieretsforkæmpere har kaldt sagen absurd, men lokale myndigheder mener, at lærerne må rette ind efter den ændrede opfattelse af familielivet.

Angrebene på og nedgørelsen af kernefamilien skyldes den ideologi, som voksede op i USA i første halvdel af 1900-tallet under navn af Mentalhygiejne. Tankegodset nåede også Danmark og blev et kærkomment våben hos 68´erne og de radikalvenstre for at udrydde alt "gammelt", tradition og kultur og skabe et nyt politisk system.

Søren Krarup og "Forældrenes Børnekommission" imødegik disse tiltag, men helt lykkedes det ikke. Til trods for at kernefamilie ifølge menneskerettigheder skulle beskyttes af staten, blev den ofte negliceret eller dårligt behandlet af de statslige myndigheder, eftersom de var inficeret med mentalhygiejnisk personale.