juni 09, 2008

Lad os håbe, han ikke får tilbagefald

Det var opmuntrende at se og høre Per Stig Møller udtale sig i TV (7/6 ? 8/6?) om, at vi ikke på nogen måde skulle give efter med hensyn til muhammedanernes krav imod vor ytrings- og trykkefrihed. Det er rart, at han har strammet sig op, for han har jo ellers vist sig temmelig slap i koderne, og det opnår man nu engang ikke noget med.

Lad os håbe, at han fortsætter og ikke får tilbagefald.

Der må være andre, der tænker i samme baner, for søndag 8/6 kom der en pressemeddelelse fra DF:

Per Stig Møller må vise pakistanske delegation, at ytringsfriheden er urokkelig.

Dansk Folkepartis europaordfører vil have Per Stig Møller til at forklare en pakistansk delegation, der mandag kommer til Bruxelles med det formål at få EU til at ændre landenes blasfemiregler, at ytringsfriheden er urokkelig. Delegationen truer med flere angreb mod ambassader, hvis EU-landene ikke retter ind

- Den pakistanske delegations forehavende er foruroligende og jeg betragter det som en direkte trussel, når de implicit stiller flere angreb mod vestlige mål i udsigt, hvis vi ikke bøjer vore medielove efter islamiske krav, siger Morten Messerschmidt, der derfor kræver, at Per Stig Møller tager kontakt til sine udenrigsministerkolleger i EU for at fortælle dem, at ytringsfriheden af Danmark betrages som ukrænkelig.

- Det må indskærpes, at religiøse særkrav aldrig kan komme forud for ytringsfriheden, og det vil være godt at minde EU´s udenrigsminister om det, siger Morten Messerschmidt.

- De lande i EU, som har været villige til at købe sig fred fra islamisterne ved at undskylde for ytringsfriheden, må kontaktes og gøres klart, at de ikke skal tale på EUs vegne. Vi vil ikke accpterer en EU-holdning, som på nogen måde sætter spørgsmålstegn ved ytringsfriheden og slet ikke foranlediget af et besøg af en pakistansk delegation, fastslår Morten Messerschmidt.


-