juni 07, 2008

Benådninger

Dansk Folkeparti vil have undersøgt stigende antal benådninger

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup, er bekymret ved det stigende antal af benådninger, som i 2006 nåede en ny rekord på 81. 613 anmodninger om benådning er blevet indleveret det sidste år. Peter Skaarup mener, at det kan krænke retsfølelsen.

- Det er ikke tilfredsstillende, at 81 personer i 2006 blev løsladt før tid med henvisning til, at de blandt andet lider af psykiske sygdom. En benådning bør være en absolut undtagelse, og jeg mener ikke, at man kan undslå sig straf, fordi man er psykisk syg – man skal måske bare have en anden form for straf, siger Peter Skaarup, der nu kræver en kulegravning af benådningsprocedurerne.

- Noget kunne tyde på, at der er gået inflation i antallet af benådninger. 613 anmodninger om benådninger lyder af utrolig mange, og vi må have en undersøgelse af procedurerne, siger Peter Skaarup.

Peter Skaarup har samtidig bedt justitsminister Lene Espersen om at forklare, hvad udviklingen i antallet af benådninger skyldes.

- Vi skal have klarhed over om der reelt er tale om psykisk syge mennesker eller nogen personer giver sig ud for at være det for at undslå sig straf. Jeg forstår ikke, hvordan benådningstallene pludselig kan vokse så meget, siger Peter Skaarup.

Christiansborg 7.7.08