juni 20, 2008

Stort forbillede, tvivlsomt EU-projekt

Det var i første hånd storkapitalen, handel og industri - og ikke den brede befolkning - der ivrede for oprettelse af et EU. Det var dem, der så en mulighed for større og mere lønnende handel bl.a. gennem billigere arbejdskraft til dompingpriser fra de fattige lande men sikkert også chancerne for korruptions- og mafiaindtægter på mange felter. Penge styrer som bekendt verden.

Nu ser jeg, at EU´s sundhedsprogram, kaldet Eurreca - (eller Heureka = jeg har fundet det! (efter Archimedes´s bekendte udråb) - der skal give os alle kostråd om, hvad vi bør spise og drikke, til en stor del er i hænderne på de firmaer, der producerer denne mad og drikke. Bl.a. nævnes Coca Cola.
Men når man een gang har set, hvad Coca Cola drikkeri blandt entusiastiske unge kan føre til, så er det slut! Tændernes emaille ætses bort, og det friske unge smil bliver et hæsligt syn.
Flaskerne burde forsynes med en advarsel - analogt med advarslen på tobakken!

Eurreca-projektet har været omtalt i Svenska Dagbladet, og den svenske EU-parlamentariker Åsa Westlund har afkrævet Kommissionen en forklaring angående EURRECA.

»De, som laver kostråd, skal ikke selv tjene penge på kostråd,” siger hun, ”Det er en fejldisponering. Skal man have fremgang med kostråd, skal rådene vinde befolkningernes tillid. Ellers er arbejdet meningsløst«.

Romersk mosaik: Archimedes´s død